Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Ženy v manažmente

«»
Prípona
.pdf
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
14 x
Veľkosť
1,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46597
Posledná úprava
11.04.2016
Zobrazené
1 190 x
Autor:
majus_qa1
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Riadenie ľudí sa stalo alfou a omegou existencie každého podniku. Od neho vo veľkej miere závisí dosahovanie ekonomických a spoločenských cieľov. Nenahraditeľné miesto v tomto smere patrí riadiacemu subjektu - manažmentu podniku a konkrétne jednotlivým manažérom.

V riadiacej činnosti nie je ľahké a jednoduché zvládať množstvo úloh vyplývajúcich z postavenia manažérov v hierarchizovanom systéme riadenia. Práve zložitosť manažérskej práce kladie vysoké požiadavky na manažérov na všetkých úrovniach. Podpora spolupráce, dobré medziľudské vzťahy, stimulovanie ľudí sú prostriedky k prosperite, kvalite, profesionalite. Tieto úlohy platia pre mužov rovnako ako pre ženy.

Rovnosť postavenie žien a mužov je v spoločnosti západného typu jednoznačne presadzovaná. Rovnoprávne postavenie mužov a žien v zamestnaní, v odbornej príprave, pri funkčnom postupe je presadzované aj Európskou úniou, či významnými nadnárodnými a medzinárodnými spoločnosťami. Z toho vyplýva, že postavenie mužov a žien v zamestnaní by malo byť teoreticky rovnaké. Reálna situácia je však ešte aj dnes trochu iná.

Za posledných niekoľko desaťročí sa toho na trhu práce nepochybne veľa zmenilo. V minulosti sa aktívne na trhu práce podieľalo omnoho menej žien než v súčasnosti. Príčin je veľa, môže za to emancipácia a túžba žien po samostatnosti, ekonomickej nezávislosti, sebarealizácii, ale tiež zmeny v sociálnych štruktúrach či ekonomická kríza. Nech už je motiváciou čokoľvek, ženy pracujú viac a chcú byť úspešné. Naša spoločnosť sa však akoby nestíhala prispôsobiť. Preto sa hovorí o tom, že ženy pri budovaní kariéry musia prekonávať rôzne bariéry dané touto strnulosťou spoločenských stereotypov a pracovného trhu. A toto všetko a veľa iných dôvodov ma viedlo práve k výberu tejto témy pre moju seminárnu prácu.

Kľúčové slová:

kompetencie

manažérka

sklený strop

platová nerovnosť

muži a ženy



Obsah:
  • Obsah
    ÚVOD -2-
    1. Žena- manažérka -3-
    1.1 Bariéry vstupu na manažérske miesto -4-
    1.1.1 Sklený strop -4-
    1.1.2 Možnosti zladenia práce a rodiny -5-
    1.1.3 Nízke sebavedomie žien -6-
    1.1.4 Platová nerovnosť -6-
    2. Manažérky vs. Manažéri -8-
    2.1 Top 10 žien slovenského biznisu -8-
    3. Vlastná práca - Rozdiely vo vedení a riadení ľudí medzi mužom a ženou -11-
    3.1 Muž alebo žena? -12-
    3.2 Manažérske kompetencie -12-
    3.3 Typické kompetencie mužov a žien -13-
    3.3.1 Typické kompetencie žien -14-
    3.3.2 Typické kompetencie mužov -14-
    3.3.3 Vyhodnotenie rozdielov vo vedení medzi mužmi a ženami -15-
    ZÁVER -16-
    Použitá literatúra -18-