Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Vypracované okruhy zo Základov výživy

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
46607
Posledná úprava
11.04.2016
Zobrazené
803 x
Autor:
janka.sekerkova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. význam vlákniny:
- Sorpčné, fyzikálne a pútacie vlastnosti
- Viaže vodu
- Viaže nežiadúce látky
- Pocit nasýtenia
- Urýchľuje prechod chýmusu tráviacim traktom
- Zdrojom E
- Znižuje využitie živín - viaže aj látky prospešné pre organizmus
- Podporuje prežúvanie a činnosť bachora u živočíchov
2 význam tukov vo výžive
- Donory uhlíka
- Nosiče kyseliny linolovej, vitamínov rozp. v tukoch
- Ovplyvňujú vlastnosti zásobného tuku
- Dôležité pri zvyšovaní koncentrácie živín v kŕmnych dávkach
- Ochranná funkcia v organizme
- Tepelná izolácia
- Zdroj E formou zásobných tukov
3. čo rozumieme pod pojmom dusíkaté látky
Stavebné živiny, živ. organizmus si z týchto látok buduje jednotlivé tkanivá v tele. Podliehajú nepretržitej degradácií, resyntéze a vámene.
- Bielkoviny
- Nebielkovinové dusíkaté látky

Kľúčové slová:

Lipidy

sacharidy

minerálne látky

vitamíny

Stravitelnost

tuky

mastné kyseliny

dusikate látky

Brutto energia

Netto energia

BHB

výpočty



Obsah:
  • Lipidy
    Sacharidy
    Minerálne látky
    Vitamíny
    Stravitelnost
    Výpočty
    Dusikate látky
    BHB
    Tuky
    Mastné kyseliny
    Brutto energia
    Netto energia
    NEL
    NEV

Zdroje:
  • Základy výživy, internet, skriptá,