Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Alkoholizmus u mladých

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
12 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
20039
Posledná úprava
25.02.2009
Zobrazené
1 875 x
Autor:
niktoska
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vyslovilo a napísalo sa už mnoho názorov, mnoho chvály i mnoho odsúdení alkoholu. Ale človek by si rád osobne overil pravdu a zaujal správne stanovisko. No poznať pravdu nie je vždy jednoduché. Často sa nám určitá vec môže javiť v podobe, akú v skutočnosti nemá. A tento klam vyplýva iba zo zaujatosti, s ktorou k dotyčnej veci pristupujeme. Ak sa teda chceme dopátrať pravdy o alkohole, musíme sa predovšetkým zbaviť zaujatosti. Len vtedy môžeme vec posudzovať kriticky a viac-menej presne. Zbaviť sa zaujatosti nie je také jednoduché, ako sa nám na prvý pohľad zdá. Najmä v skúsenosti s alkoholom sa dostáva do popredia subjektivistický, zaujatý postoj, a to obvykle preto, lebo alkoholické nápoje má veľká časť obyvateľov rada – i keď len príležitostne – a už od dávnych čias ich povýšili na úroveň vzácnych a slávnostných tekutín, doplňujúcich rôzne obrady, slávnosti a sviatky.
Kým na rôznych úsekov života a v iných oblastiach vedy si ľudia priznajú, že majú len povrchné vedomosti a preto radi akceptujú názor odborníka, nie je to tak v otázkach alkoholu alkoholizmu. Na tomto úseku sa cíti byť každý dosť vzdelaný, a práve pre tento subjektívny postoj veľmi ťažko sa môže jednotlivec dopátrať pravdy.
Napriek tomuto problému musíme o týchto veciach hovoriť. Alkoholizmus nie je nejakým epizodickým javom, ktorý by sa akosi vynoril, chvíľu rušivo pôsobil a potom sa sám od seba stratil ako nejaká módna novinka. Je to problém, ktorý sa zväčšuje a zasahuje celý náš život – niekedy priamo, inokedy nepriamo.
Hľadáme riešenie, chceme tento problém vyriešiť a zbaviť sa ho, pretože neničí len nás, ale aj naše okolie. Je mnoho príbehov, v ktorých hrá alkohol hlavnú rolu. Všetky nie sú rovnaké, ale určitá podobnosť by sa našla. Jedno je však isté, alkohol ničí nás, naše deti, našich rodičov, našu rodinu a všetkých okolo nás.

Kľúčové slová:

alkohol

alkoholizmus