Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Rastlinná výroba 1

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
11 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
38441
Posledná úprava
02.10.2011
Zobrazené
889 x
Autor:
raiden16
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Význam rastlinnej výroby
Zabezpečenie primeranej potravinovej bezpečnosti, je limitujúcim činiteľom rozvoja živočíšnej výroby a produkcie potravín vôbec, je jedným zo základných odvetví hospod. výroby, Ekonomický: potraviny, suroviny pre rôzne druhy priemyslu, Ekologický: rovnováha CO2:O2, rovnováha medzi výparom a zrážkami, zvyšovanie humusu a pôdnej úrodnosti, krajinotvorný prvok.

2. Úlohy rv v podmienkach trhového hospodárstva Sledovať, akými cestami možno dosiahnuť požadované množstvo produktov v zodpovedajúcej kvalite a ekonomicky najvýhodnejšie, umožniť rastlinám celkové uspokojenie požiadaviek na prostredie, výživu a ošetrenie, zhodnotiť geografické rozšírenie a národohospodársky význam jednotlivých plodín, ich ekonomický prínos...

Kľúčové slová:

RV

rastlinná výroba

vypracované otázky

otázky na skúšku



Obsah:
  • 1. význam rastlinnej výroby
    2. úlohy rv v podmienkach trhového hospodárstva
    3. úloha rv z hľadiska ochrany životného prostr., kt. ťažké kovy znečisťujú pôdu a pôdnu vodu prostredn. poľnohospodárstva
    4. úlohy rv z hľ. potravin. bezpečnosti, prečo je zabezpečenie výživy celosvetovým problémom - uveď základné príčiny
    5. aká je plocha poľn. pôdy, ornej pôdy, plocha a produkcia obilnín vo svete a sr:
    Sr
    6. svet
    7. význam obilnín
    8. charak. eri a popíš ich význam
    9. rozdelenie obilnín podľa morfolog. znakov, biolog. zvláš. nárokov na podmienky prostr.
    10. hlavné rozlišovacie znaky na mladých porastoch obilnín mierneho pásma
    11. popíš zásady agrobiologickej kontroly obilnín
    12. vzorkovanie osiva,príprava základ. a priemernej vzorky
    13. popíš stavbu rastliny obilniny
    14. popíš stavbu klasu a zrna obilnín
    15. rozdiely v stavbe klasu psenice a jacmena siateho
    16. systematika pšenice
    17. rozdiely medzi klasom a zrnom pšenice letnej a tvrdej
    18. popíšte hlavné rozlišovacie znaky odrôd pšenice
    19. význam pšenice a jej pestovateľské plochy vo svete a v sr
    20. nároky pšenice letnej a tvrdej na podmienky prostredia
    21. zaradenie pšenice letnej formy ozimnej v op
    22. vymenujte veľmi dobré predplodiny pre pšenicu letnú, podľa výrobných oblastí
    23. príprava pôdy pod pšenicu letnú po zrnovinách
    24. vymenuj a popíš eliminačné opatrenia pri pestovaní po pšenici resp. inej obilnine
    25. popíš prípravu pôdy pod pšenicu po kukurici siatej a slnečnici
    26. popíš prípravu pôdy pod pšenicu po ďatelinovinách
    27. popíš predsejbovú prípravu pôdy pod pšenicu
    28. parametre sejby pšenice letnej formy ozimnej
    29. vyp. výsevok pšenice let.formy ozim. danej odrody pestovanej v kvo (rvo,zvo)
    30. vyp.výsevok pš.letn.pestovanej v kvo a rvo
    31. vym.odrody pš.let.formy ozim. patriace z potravin.hľ.medzi veľmi dobré zlepšujúce
    32. vym.odrody tvrdej pśenice
    33. vym.a pop.najvýzn.etapy organogenézy a rastové fázy z hľ.tvorby zákl.úrodotvorných prvkov
    34. využitie poznatkov mikro a makrofenológie v modernej agronómii
    35. rozdelenie ozimín podľa nárokov na jarovizačné teploty a dĺžku jarovizácie
    36. výživa a hnojenie pš.let.ozim
    37. zásady racionalizovaného hnojenia obilnín
    38. vyp.zákl. dávku npk pod pš.let.f.ozim. na stredne ťažkej pôde
    39. vyp.zákl.dávku npk pod pš.let. na ľahkej pôde
    40. vym. zásady racionalizovaného hnojenia a vyp. regeneračnú dávku n-pre pšenicu
    ...