Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Marketingova komunikácia - Propagácia, Reklama, Podpora predaja, Osobný predaj, Public relations, Direct marketing, Internet

«»
Prípona
.pdf
Typ
skriptá
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13334
Posledná úprava
20.11.2020
Zobrazené
772 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V marketingovom prístupe nejde iba o to, produkt vyrobiť, ale ho aj náležite predstaviť zákazníkom. Celý marketing je založený na komunikácii, najmä na komunikácii so zákazníkom. Predstavuje nepretržitú komunikáciu so zákazníkom. Preto aj pojem marketingová komunikácia zahrnuje v širokom zmysle slova vlastne všetky marketingové činnosti: vytvorenie produktu a jeho použitie, jeho distribúciu, cenu i propagáciu.
Marketingová komunikácia je potom v tomto chápaní systematickým využívaním princípov, prvkov a postupov marketingu pri prehlbovaní a upevňovaní vzťahov medzi výrobcami, distribútormi, ale predovšetkým ich zákazníkmi (príjemcami produktov). Cieľom týchto aktivít je nielen lepšia vzájomná informovanosť, ale najmä dosiahnutie väčšej spokojnosti na strane zákazníkov, a tým aj utvorenie ich pevnejších a dlhodobejších vzťahov s výrobcami a distribútormi.
Význam komunikácie v marketingu dokazuje aj skutočnosť, že sa stále častejšie hovorí o marketingovej komunikácii. Za tú sa v užšom zmysle slova považuje to, čo v marketingovom mixe zahŕňa propagácia, resp. komunikačný mix.

8.1 Propagácia

Marketingové chápanie propagácie, niekedy označované aj ako komunikačný mix, sa tradične opiera o tieto štyri hlavné nástroje:
1. o reklamu ako platenú formu neosobnej prezentácie produktu,
2. o podporu predaja predstavujúcu krátkodobé podnety na zvyšovanie nákupu alebo predaja produktu,
3. o vzťahy k verejnosti (public relations) ako utváranie a rozvíjanie dobrých vzťahov k verejnosti najmä prostredníctvom aktívnej publicity v masovokomunikačných prostriedkoch,
4. o osobný predaj reprezentovaný priamou osobnou komunikáciou s jedným alebo aj niekoľkými potenciálnymi zákazníkmi.
...

Kľúčové slová:

marketing

komunikácia

marketingová komunikácia

propagácia

reklama

predaj

podpora predaja

osobný predaj

vzťahy s verejnosťou

public relations

direct marketing

internet



Obsah:
  • 8 MARKETINGOVÁ KOMUNIKÁCIA
    8.1 Propagácia
    8.2 Reklama
    8.3 Podpora predaja
    8.4 Osobný predaj
    8.5 Public relations
    8.6 Direct marketing
    8.7 Internet

Zdroje:
  • skriptá