Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Základy výživy (kravské mlieko a fazuľa)

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
12 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
41126
Posledná úprava
09.12.2012
Zobrazené
1 704 x
Autor:
emilia.novysedlakova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Seminárna práca určená na predmet výživa. Zloženie kravského mlieka a fazule.

Kravské mlieko
Charakteristika mlieka
Mlieko je tekutina vylučovaná mliečnou žľazou, ktorá sa získava úplným vydojením zdravých, pravidelne a správne dojených dojníc a z prírodných zložiek ktorej sa nič neubralo, ani sa jej pôvodné zloženie nemenilo a neupravovalo...

Fazuľa
Charakteristika fazule
Fazuľa je vďaka vysokému obsahu kyseliny nukleinovej účinným omladzovacím prostriedkom na bunky v našom organizme. Nukleinová kyselina je látka podobná bielkovinám a skladajú sa z nej jadrá buniek. Fazuľa veľmi rýchlo klíči i rastie a rovnaký účinok ma konzumácia fazule na bunky nášho organizmu.

Úcinné látky
Fazuľa obsahuje glukokinin, viaceré aminokyseliny (arginín, tryptofán, asparagin, tyrozín), flavonoidy, sacharidy, kyselinu kremicitú a minerálne látky.

Obsah proteínov - bielkovín
Ich percentuálny obsah sa líši podľa druhu fazule od 21 – 24%, čím je porovnateľný, dokonca vyšší než v potravinách živočíšneho pôvodu.
...

Kľúčové slová:

fazuľa

kravské mlieko

mlieko

výživa



Obsah:
  • KRAVSKÉ MLIEKO
    Charakteristika mlieka
    Priemerné zloženie mlieka, v 100g (Haenlein, 1995)
    Hlavné zložky mlieka
    Voda
    Mliečny tuk
    Mliečne bielkoviny
    Cukry v mlieku
    Minerálne látky
    Vitamíny
    Plyny
    Enzýmy
    Farbivá
    Dietetické prednosti mlieka
    Nutritívne nedostatky mlieka

    FAZUĽA
    Charakteristika fazule
    Nutričné energetické hodnoty – fazula (100g)
    Úcinné látky
    Obsah proteínov - bielkovín
    Biologická hodnota
    Cholesterol
    Železo
    Dietetické hodnoty
    Negatíva fazule