Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Vedenie a motivácia zamestnancov

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
20 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
45037
Posledná úprava
19.11.2015
Zobrazené
1 870 x
Autor:
urboo14
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Celý náš tím sa zhodol na tom, že predmet Prípadové štúdie z manažmentu bol určite jeden z najzaujímavejších predmetov v našom doterajšom štúdiu na univerzite. Predovšetkým preto, že sme mali prvýkrát možnosť vidieť a nakoniec aj ukázať ako manažérske funkcie, o ktorých sme sa učili v teórii, fungujú v praxi v jednotlivých podnikoch.

Za úlohu sme dostali manažérsku funkciu vedenie a motivácia zamestnancov v nami vybranom podniku. Pre našu prípadovú štúdiu sme si vybrali Allianz Slovenskú poisťovňu, a.s., obchodné miesto Topoľčany.
Cieľom našej prípadovej štúdie je identifikovať hlavné problémy súčasných foriem motivácie a vedenia zamestnancov v spoločnosti Allianz SP, a.s., a pokúsiť sa navrhnúť možnosti efektívnejších metód motivácie pre zamestnancov v cieľovom podniku.
Budeme sa snažiť dokázať, že funkcia vedenia úzko súvisí s motiváciou zamestnancov a ukážeme vám, že aj veľký finančný subjekt ako je Allianz SP, a.s. mal v minulosti veľké nedostatky v plnení tejto manažérskej funkcie.
V nasledujúcich kapitolách našej práce sa vám pokúsime pripomenúť, čo zahŕňa manažérska funkcia vedenie a motivácia zamestnancov. Cieľom bolo osviežiť poznatky riešiteľských skupín o motivácii z teórie manažmentu, čo im malo pomôcť v identifikácii problémom a riešení našej prípadovej štúdie. V druhej časti práce sa dozviete stručnú charakteristiku podniku Allianz SP, a. s., Topoľčany. Následne by sme si priblížili samotnú prípadovú štúdiu, ktorú sme predložili aj všetkým riešiteľským skupinám a na záver sme si pripravili naše návrhy riešení a opatrení daných problémov, ako aj portfólio riešení našich kolegov zo skupín plánovanie, organizovanie a vedenie a motivácia, ktoré sme porovnávali s reálne uskutočnenými opatreniami daného podniku.

Kľúčové slová:

vedenie

motivácia

prípadové

štúdie

manažment

riadenie

Allianz

poisťovňa



Obsah:
  • 1 Úvod - 3 -
    2 Vedenie zamestnancov - 4 -
    3 Motivácia zamestnancov - 4 -
    3.2 Maslowova teória hierarchie potrieb - 5 -
    3.3 Herzbergova teória - 5 -
    4 Allianz sp - 6 -
    5 Prípadová štúdia - 7 -
    6 Špecifikácia problémov a riešenia - 8 -
    6.1 Skupina - plánovanie - 8 -
    6.2 Skupina - organizovanie - 8 -
    6.3 Skupina - kontrolovanie - 9 -
    6.4 Naša skupina - vedenia a motivácia - 10 -
    6.5 Opatrenia spoločnosti allianz sp - 11 -
    7 Záver - 12 -
    8 Prílohy - 13 -

Zdroje:
  • Interné materiály spoločnosti Allianz SP, a. s.
  • Vlastná tvorba