Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Minútkové jedlá a špeciality

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
12 x
Veľkosť
0,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
26858
Posledná úprava
19.10.2009
Zobrazené
4 604 x
Autor:
zuzu1232
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
VÝZNAM MINUTIEK

Minútka = rýchla príprava pokrmov pečením na panvici, na rošte alebo na ražni, tepelná úprava nepresahuje 25 minút.

Používame len veľmi akostné suroviny, pokrm je vždy čerstvý má krátku tepelnú úpravu.

Pracovisko na prípravu minútok je v bezprostrednej blízkosti tepelného zdroja, ostatné pomocné zariadenia (pracovný stôl, klát na mäso, príručná chladnička, rošt, ražeň...) musia tvoriť jeden pracovný celok ľahko použiteľný.

Pomôcky ako sú panvice, nože, misky na zapekanie, naberačky, košíky na vyprážanie a pod. musia byť v dostatočnom množstve poruke na vyhradenom mieste.

Kuchár minútkár zostavuje podľa zaužívaného systému potraviny, pochutiny, obloženiny, dekoračné doplnky atď. tak, aby mal všetko poruke.

Minútky sa pripravujú len z prvotriednych, bezchybných surovín.

Kľúčové slová:

Minútkové jedlá

Minútkové špeciality