Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Hodnotenie mäsa sladkovodných rýb

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
5 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
44314
Posledná úprava
24.02.2014
Zobrazené
1 476 x
Autor:
Sober18
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Produkty rybolovu a vodného hospodárstva, uznávané ako zdravé potraviny bohaté na bielkoviny, zohrávajú v európskom a svetovom stravovaní významnú úlohu. Spotreba týchto produktov na svetovej úrovni sa rovná 16,1 kg na osobu za rok, čo zodpovedá 15,5 % spotreby živočíšnych bielkovín. Pre porovnanie spotreba rybieho mäsa na Slovenskom spotrebiteľskom trhu činí 5,00 kg rybieho mäsa na osobu a rok. Zvýšenou konzumáciou rýb by malo v konečnom dôsledku za následok zlepšenie celkového zdravotného stavu obyvateľstva ako celku. Štatistická ročenka (2012)

Kľúčové slová:

Hodnotenie

suroviny

potraviny

živočíšny pôvod

vitamíny



Obsah:
  • 1 Úvod.............................................................................................................. 3
    2 Cieľ práce......................................................................................................4
    3 Ryby...............................................................................................................4
    3.1 Výlov rýb vo vnútrozemských vodách......................................................4
    3.1.1 Vlastnosti a zloženie mäsa sladkovodných rýb....................................5
    3.1.2. Znaky kvality jednotlivých druhov sladkovodných trhových rýb......5
    4 Bielkoviny v rybom mäse ............................................................................6
    5 Tuky mäse sladkovodných rýb...................................................................6
    6 Zastúpenie vody v rybom mäse...................................................................7
    7 Vytamíny v mäse...........................................................................................7
    7.1 Minerálne látky a stopové prvky...............................................................................................7
    7.1.1 Výrobky zo sladkovodných rýb.............................................8
    8 Negatívne vlastnosti ....................................................................................9
    9 Záver.............................................................................................................9
    10 Zoznam použitej literatúry .....................................................................10

Zdroje:
  • 1. Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 26 marca 2001 č. 877/2001 - 100, ktorým sa vydáva Hlava potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca produkty rybolovu a výrobky z nich
  • 2. Štatistická ročenka Slovenskej republiky
  • 3. Hodnotenie surovín a potravín živočíšneho pôvodu, Juraj Čuboň , Peter Haščík, Miroslava Kačániová , Nitra
  • 4. URL 1 http://www.ceskaryba.cz
  • 5. URL 2 http://www.nutricoach.cz