Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Agrofarma NJHD Podnikateľský plán z predmetu Vidiecky turizmus a agroturizmus

«»
Prípona
.pdf
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
2,8 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
48409
Posledná úprava
16.10.2023
Zobrazené
177 x
Autor:
norbert.jurik
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Témou semestrálnej práce je vypracovanie podnikateľského plánu so zameraním na vidiecky turizmus a agroturistiku. Agroturistika je užšia forma vidieckeho turizmu priamo viazaná na poľnohospodársky podnik. Každý podnikateľ v agroturistike využíva prírodný potenciál regiónu a v podstate návštevníkom ponúka nielen ubytovanie a stravovanie ale predovšetkým blízky kontakt s prírodou a hospodárskymi zvieratami .Pobyt v prírode ponúka iný pohľad na svet. Môžeme spomaliť a prísť na iné myšlienky. Návštevník agroturistiky v nej nájdu pokoj, kľud či aktívny oddych a množstvo zážitkov, ktoré ho nabijú energiou. Agroturistika je v súčasnosti aj na Slovensku rastúce odvetvie, ktoré svojimi službami pre návštevníkov priamo prispievaj k rozvoju vidieka.
Cieľom tejto práce je prispieť k zviditeľneniu agroturistiky na Slovensku a hlavne v rámci POZOR regiónu. Návštevníci nášho podniku si môžu zo širokého spektra služieb
v agroturistike vybrať tú najvhodnejšiu pre nich. Je možnosť využitia programu na sedem dní a víkendového programu, ktorý sa samozrejme môže tiež meniť podľa požiadaviek zákazníkov. Cieľom podniku je návštevníkom ukázať krásy našej prírody a tiež poskytujeme

Kľúčové slová:

Podnikateľsky

plán

vidiecky

turizmus



Obsah:
  • Úvod
    1 Prehľad literatúry
    1.1 Cestovný ruch
    1.1.1 Formy cestového ruchu
    1.2 Vidiecky cestovný ruch a agroturistika
    1.3 Agroturistika
    1.3.1 Význam agroturistiky v poľnohospodárstve
    1.3.2 Agroturistika v Európe
    1.3.3 Agroturistika na Slovensku
    1.4 Služby agroturistiky
    2 Charakteristika regiónu a miesta podnikania
    2.1 História okresu Myjava
    2.2 Geografická charakteristika okresu Myjava
    2.3 Klimatická charakteristika
    2.4 Rastlinstvo a Živočíšstvo Myjavského okresu
    2.5 Obec Hrašné
    3 SWOT analýza
    3.1 Grafy SWOT analýzy
    4 Marketingová stratégia
    4.1 Trh
    4.2 Popis služieb
    4.3 Predaj a marketing
    5 Charakteristika podniku
    5.1 Návštevný poriadok
    6 Manažment prevádzky
    6.1 Organizačná schéma
    6.2 Popis pracovných pozícií, náplní, doby a hrubej mzdy
    6.3 Prevádzka a zásobovanie
    7 Ekonomika prevádzky
    7.1 Náklady prevádzky
    7.2 Mzdy pre pracovníkov
    7.3 Výnosy prevádzky
    7.4 Vyhodnotenie nákladov a výnosov
    7.5 Finančný plán na 5 rokov
    7.6 Rekapitulácia
    8. Konkurencia a jej analýza
    9. Program pre hostí
    9.1 Program pre hostí na 7 dní
    9.2 Program pre hostí na 3 dni
    Záver
    Zoznam použitej literatúry

Zdroje: