Agrofarma NJHD Podnikateľský plán z predmetu Vidiecky turizmus a agroturizmus
		
		
		
		Popis:
		Témou semestrálnej práce je vypracovanie podnikateľského plánu so zameraním na vidiecky turizmus a agroturistiku. Agroturistika je užšia forma vidieckeho turizmu priamo viazaná na poľnohospodársky podnik. Každý podnikateľ v agroturistike využíva prírodný potenciál regiónu a v podstate návštevníkom ponúka nielen ubytovanie a stravovanie ale predovšetkým blízky kontakt s prírodou a hospodárskymi zvieratami .Pobyt v prírode ponúka iný pohľad na svet. Môžeme spomaliť a prísť na iné myšlienky. Návštevník agroturistiky v nej nájdu pokoj, kľud či aktívny oddych a množstvo zážitkov, ktoré ho nabijú energiou. Agroturistika je v súčasnosti aj na Slovensku rastúce odvetvie, ktoré svojimi službami pre návštevníkov priamo prispievaj k rozvoju vidieka.
Cieľom tejto práce je prispieť k zviditeľneniu agroturistiky na Slovensku a hlavne v rámci POZOR regiónu. Návštevníci nášho podniku si môžu zo širokého spektra služieb
v agroturistike vybrať tú najvhodnejšiu pre nich. Je možnosť využitia programu na sedem dní a víkendového programu, ktorý sa samozrejme môže tiež meniť podľa požiadaviek zákazníkov. Cieľom podniku je návštevníkom ukázať krásy našej prírody a tiež poskytujeme
		
        
    
    Kľúčové slová:
		
		  		  Podnikateľsky
		  		  plán
		  		  vidiecky
		  		  turizmus
		  		
		
				
		
		Obsah:
		
				- Úvod
 1 Prehľad literatúry
 1.1 Cestovný ruch
 1.1.1 Formy cestového ruchu
 1.2 Vidiecky cestovný ruch a agroturistika
 1.3 Agroturistika
 1.3.1 Význam agroturistiky v poľnohospodárstve
 1.3.2 Agroturistika v Európe
 1.3.3 Agroturistika na Slovensku
 1.4 Služby agroturistiky
 2 Charakteristika regiónu a miesta podnikania
 2.1 História okresu Myjava
 2.2 Geografická charakteristika okresu Myjava
 2.3 Klimatická charakteristika
 2.4 Rastlinstvo a Živočíšstvo Myjavského okresu
 2.5 Obec Hrašné
 3 SWOT analýza
 3.1 Grafy SWOT analýzy
 4 Marketingová stratégia
 4.1 Trh
 4.2 Popis služieb
 4.3 Predaj a marketing
 5 Charakteristika podniku
 5.1 Návštevný poriadok
 6 Manažment prevádzky
 6.1 Organizačná schéma
 6.2 Popis pracovných pozícií, náplní, doby a hrubej mzdy
 6.3 Prevádzka a zásobovanie
 7 Ekonomika prevádzky
 7.1 Náklady prevádzky
 7.2 Mzdy pre pracovníkov
 7.3 Výnosy prevádzky
 7.4 Vyhodnotenie nákladov a výnosov
 7.5 Finančný plán na 5 rokov
 7.6 Rekapitulácia
 8. Konkurencia a jej analýza
 9. Program pre hostí
 9.1 Program pre hostí na 7 dní
 9.2 Program pre hostí na 3 dni
 Záver
 Zoznam použitej literatúry
Zdroje: 
 
 
 
 
  O súboroch cookie na tejto stránke
  Súbory cookie používame na funkčné účely, na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránky.