Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 032   projektov
0 nových

Manažment technického rozvoja

«»
Prípona
.pdf
Typ
referát
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
23834
Posledná úprava
12.05.2009
Zobrazené
976 x
Autor:
tarquin
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
VÝZNAM TECHNICKÉHO ROZVOJA V SÚČASNOM OBDOBÍ
1.mája 2004 sa Slovenská republika stala členským štátom Európskej únie. Konkrétne to znamená, že slovenská ekonomika sa dostala do prostredia 27 členských krajín Európskych krajín s celkovou rozloha: 4, 31 mil. km² a počtom obyvateľov: 492 miliónov (2007).
Vstupom Slovenskej republiky do Európskej únie sa slovenské firmy dostali do otvoreného trhového priestoru v ktorom sa môžu uplatniť len výrobky a služby vyznačujúce sa vysokou mierou konkurencieschopnosti.
Po vstupe Slovenskej republiky do spoločenstva krajín Európskej únie treba mať na pamäti varujúce závery, ku ktorých dospela v nedávnom období Európska komisia, ktorá na základe niekoľko mesačnej práce spracovala osobitnú štúdiu. Slovensku bude trvať mnoho rokov, kým sa v schopnosti inovovať dostane na priemernú úroveň v Európskej únii. Inovačná výkonnosť USA je podľa štúdie Európskej komisie Slovensku vzdialená celé desaťročia.
Slovensko spolu s Estónskom, Španielskom a Poľskom patrí v únii ku krajinám s najnižšou schopnosťou vyvíjať nové výrobky a postupy. Toto obrovské časové zaostávanie podľa komisie by malo vyvolať otázky, na ktoré prvky inovačnej schopnosti by sa mali zamerať.

Kľúčové slová:

Inovácie

Manažment technického rozvoja

VÝZNAM TECHNICKÉHO ROZVOJA V SÚČASNOM OBDOBÍ

TECHNICKÝ ROZVOJ



Zdroje:
  • www.tf.uniag.sk