Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

44 301   projektov
0 nových

Manažment kvality - Hodnotenie ovocných čajov (s príchuťou Jahoda)

«»
Prípona
.doc
Typ
projekt
Stiahnuté
21 x
Veľkosť
3,8 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
39771
Posledná úprava
15.03.2012
Zobrazené
1 382 x
Autor:
bbeepp
Facebook icon
Detaily projektu
Popis:
V seminárnej práci sme sa zamerali na hodnotenie kvality čajov. Našou hlavnou úlohou bolo porovnávať kvalitu štyroch vybraných druhov čajov, na základe metódy QFD.

V súčasnej dobe sa veľmi preferuje pitie čaju, pretože má blahobytné účinky na človeka. V lete osviežuje a podporuje dýchanie a v zime príjemne zahreje. Podľa odborníkov už dve šálky denne utužia zdravie a predĺžia život, pretože obsahuje mnoho vitamínov a je bohatým zdrojom antioxidantov. Zároveň má povzbudzujúce a osviežujúce účinky a v porovnaní s kávou obsahuje približne o polovicu menej kofeínu, čím nezaťažuje organizmus. Pravidelná konzumácia čaju znižuje únavu, vyčerpanosť a bolesti hlavy. Človek sa po jeho vypití cíti sviežejšie, čaj dodá organizmu potrebnú energiu a vitalitu. Je dôležitou súčasťou pitného režimu, pretože obsahuje viac než 99,5 % vody.

Pri hodnotení kvality čajov sme sa bližšie zamerali na príchuť Jahoda, pričom sme porovnávali štyri druhy čajov: Popradský čaj, Mistral, Teekanne a Bon Thé – Oxalis (sypaný čaj).  

Kľúčové slová:

manažment kvality

porovnanie kvality výrobkov

SWOT analýza

OFD metóda

čaj



Obsah:
  • 1. Úvod
    2. Charakteristika podniku Baliarne obchodu, a.s. Poprad
    2.1 História a vývoj
    2.2 Výrobný profil
    2.3 Spoločnosť dnes, predmet jej činnosti
    2.4 Dosiahnuté výsledky
    3. Kvalita Popradského čaju
    4. Obal
    4.1 Značka
    5. Sortiment spoločnosti Baliarne obchodu, a.s. Poprad
    5.1 Sortiment Popradského čaju
    5.2 Charakteristika Popradský čaj Jahoda
    6. Stratégia tvorby ceny
    7. Swot analýza spoločnosti
    8. Charakteristika konkurencie
    8.1 Mistral Melón a Jahoda
    8.2 Teekanne Strawberry Sunrise
    8.3 Bon Thé – Oxalis Granny´s Graden
    9. Hodnotenie kvality výrobkov metódou OFD
    10. Záver
    11. Použitá literatúra

Zdroje: