Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Zábradlia - typológia, názvoslovie

«»
Prípona
.ppt
Typ
prezentácia
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
1,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43387
Posledná úprava
05.02.2014
Zobrazené
888 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Zábradlia- typológia
Názvoslovie: Ochranné zábradlie
Stĺpik
Madlo
Zarážka
Výplň
Pochodzna plocha
Univerzálny kotviaci prvok ( ďalej len KP ) oceľového stĺpika zábradlia pre zhromažďovacie priestory a obytné stavby tvorí významný konštrukčný prvok, ktorý umožňuje kotvenie oceľového stĺpika zábradlia.

Oceľový stĺpik zábradlia ( ďalej len OSZ ) tvorí základnú nosnú konštrukčnú časť zábradlia, ktorého konštrukcie ohraničujú balkón, lógiu. V rámci nových stavebných technológických postupov a skvalitnenia stavebných prác i zábradlie ako stavebný prvok prestalo byť len stavebným doplnkom. Jeho vyššiu kvalitu každým dňom zabezpečujú nové a nové certifikáty stavebných materiálov, konštrukčných prvkov a technologických postupov.

Funkciou KP je zabezpečiť počas celej doby užívania zábradlia spoľahlivé ukotvenie oceľového stĺpika zábradlia do stavby bez rizík jeho porušenia a narušenia stavebnej konštrukcie. Treba vylúčiť i vplyv poveternostnej korózie, zabudovanej vlhkosti do stavebného prvku, z dôvodu zabránenia skorodovania časti stĺpika v mieste kotvenia do betónu ako i jeho samotnej výstuže, pri deštrukcii betónu v mieste jeho uchytenia. Jeho univerzálnosť spočíva i pri riešení a realizácii konštrukčného detailu - ukotvenie do jestvujúceho stavebného prvku s hydroizoláciou, za podmienky dodržania jej funkčnosti.


Kľúčové slová:

Zábradlia

typológia

konštrukcie budov

typológia

staviteľstvo