Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Moderné elektronické zabezpečovacie systémy proti odcudzeniu vozidiel

«»
Prípona
.doc
Typ
bakalárska práca
Stiahnuté
23 x
Veľkosť
2,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
14304
Posledná úprava
09.03.2023
Zobrazené
4 614 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vlastniť motorové vozidlo prináša aj dve základné riziká krádeže -krádež celého vozidla a vykradnutie cenných vecí z vozidla. Štatistiky krádeží vozidiel sú neúprosné. Každých 20 minút je ukradnutý jeden automobil! Vykradnutých áut je pritom ešte viac.
Problematika moderných elektronických systémov zabezpečenia vozidiel proti odcudzeniu získava v dnešnej dobe stále viac na aktuálnosti a to nie len z hľadiska stále sa zvyšujúceho radového počtu odcudzených aut, ale hlavne z hľadiska spôsobov zabezpečenia a ochrany vozidiel proti odcudzeniu. Keďže problematika týkajúca sa rastúceho počtu odcudzených vozidiel nabrala už globálny rozmer a spôsoby odcudzenia vozidla rastú priamo úmerne s vývojom nových technológii slúžiacich na zabezpečenie vozidla, musia sa tieto technológie neustále vyvíjať a zdokonaľovať, čo prispieva k tomu, aby sa zlodejom snaha odcudziť vozidlo stávala stále viac nezvládnuteľná a aby možnosť jeho dolapenia bola čo najvyššia.
Bakalárska práca „ Moderné elektronické systémy zabezpečenia vozidiel proti odcudzeniu“ si kladie za cieľ priblížiť problematiku zabezpečenia vozidiel, tiež zmapovať súčasný stav v oblasti moderných technologických systémov zabezpečenia vozidiel, takisto spracovať rozbor ich technologického riešenia a porovnanie v praxi. Keďže daná problematika naberá stále na aktuálnosti pokúsiť sa navrhnúť efektívne riešenie zabezpečenia vozidla pri zohľadnení technologických a ekonomických vlastností v súčasnosti dostupných produktov.
Moja práca vychádza predovšetkým z čerpania poznatkov dostupných na sieti internet, ktorý poskytuje dostatočné množstvo informácií k danej problematike. Dôležité bolo aj čerpanie z pramennej odbornej literatúry a to hlavne z ZDENEK SKRIVAN a kol., 1994 „Zabezpečovacia technika v praxi“,Praha, firemná literatúra od firmy Secar s.r.o., Body & Kramer s.r.o., Jablotron s.r.o.
Rámcový obsah mojej bakalárskej práce tvoria štyri kapitoly, kde prvú kapitolu tvorí predovšetkým charakteristika súčasných spôsobov zabezpečenia vozidiel, ktoré môžeme rozdeliť na mechanické spôsoby zabezpečenia vozidiel, alebo na elektronické spôsoby, ktoré sú nosnou témou celej tejto práce. V ďalšej kapitole budem sa zaoberať charakteristikou a porovnaním účinnosti moderných elektronických systémov zabezpečenia vozidiel v praxi. Treťou kapitolou načrtnem možnosti napredovania a ďalší vývoj v oblasti elektronických zabezpečovacích systémov proti odcudzeniu vozidla. V záverečnej štvrtej kapitole mojej práce navrhujem možnosti vylepšenia efektívneho riešenia zabezpečenia vozidla proti odcudzeniu. Diplomovú prácu ukončuje záver a zoznam použitej literatúry.
...

Kľúčové slová:

zabezpečenie

auto

alarm

autoalarm

vozidlo

zabezpečenie vozidla

elektronický systém

zabezpečovacie systémy

krádež

odcudzenie

GSM

GPS

zámok volantu



Obsah:
  • ÚVOD 7
    1 CHARAKTERISTIKA SÚČASNÝCH SPOSOBOV ZABEZPEČENIA
    ELEKTRONICKÝMI SYSTÉMAMI 9
    1.1 Mechanické zabezpečenie vozidiel 9
    1.2 Elektronické zabezpečovacie zariadenia - pasívne 10
    1.2.1 Jednocestné elektronické zabezpečovacie zariadenia 12
    1.2.2 Dvojcestné elektronické zabezpečovacie zariadenia 18
    1.2.3 GSM alarmy 19
    1.3 Elektronické zabezpečovacie zariadenia - aktívne 21
    1.3.1 GPS Car 22
    1.3.2 Lo-Jack Rádiolokačný systém lokalizácie 24
    1.3.3 GP Jack 26
    2 CHARAKTERISTIKA A POROVNANIE ÚČINNOSTI MODERNÝCH
    ELEKTRONICKÝCH SYSTÉMOV ZABEZPEČENIA VOZIDIEL V
    PRAXI 29
    2.1 Charakteristika výberu zabezpečovacieho zariadenia 29
    2.2 Niektoré metódy prekonania zabezpečovacieho zariadenia 30
    2.3 Prehľad zabezpečovacích zariadení 31
    3 MOŽNOSTI NAPREDOVANIA A ĎALŠÍ VÝVOJ V OBLASTI
    ELEKTRONICKÝCH ZABEZPEČOVACÍCH SYSTÉMOV PROTI
    ODCUDZENIU VOZIDIEL 35
    4 NÁVRH EFEKTÍVNEHO RIEŠENIA ZABEZPEČENIA VOZIDIEL
    PROTI ODCUDZENIU 37
    ZÁVER 41
    ZOZNAM POUŽITEJ LITERATÚRY 42

Zdroje: