Popis:
63. Rozdelenie a národohospodársky význam okopanín.
poskytujú produkty s nízkou koncentráciou sušiny (10-30%), sú produktívne, poskytujú vyššie hospodárske úrody. Produkujú energeticky bohaté látky, hromadiace sa do zdužinatelých orgánov rastlín. Sú to plodiny s dlhým vegetačným obdobím, umožňujúce intenzívne ošetrovanie rastlín od sejby, resp. Sadenia až do zapojenia porastu. Podieľajú sa na úprave základných vlastností pôdy a tvoria základ štruktúry striedania plodín....
Kľúčové slová:
okopanina
okopaniny
mrlíkovitém
repa cukrová
repa kŕmna
ľuľkovité
ľuľok zemiakový
astrovité
slnečnica hľuznatá
čakankovité
čakanka obyčajná
mrkvovité
mrkva kŕmna
kapustovité
kvaka
o...