Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Agroturistika - skriptá

«»
Prípona
.pdf
Typ
skriptá
Stiahnuté
88 x
Veľkosť
0,9 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
42568
Posledná úprava
11.08.2015
Zobrazené
1 310 x
Autor:
ferdomravec
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Skriptá na predmet agroturistika. Získanie a rozšírenie znalostí z oblasti cestovného ruchu, vidieckeho cestovného ruchu a jeho špecifickej formy, ktorou je agroturistika.

Kľúčové slová:

agroturistika

skriptá



Obsah:
  • ÚVOD
    1 CESTOVNÝ RUCH
    1.1 Význam cestovného ruchu
    1.2 Špecifické rysy cestovného ruchu
    1.3 Historický vývoj cestovného ruchu
    1.4 Druhy cestovného ruchu
    1.5 Formy cestovného ruchu
    1.6 Predpoklady cestovného ruchu
    1.7 Faktory ovplyvňujúce cestovný ruch
    2 VIDIECKA TURISTIKA A AGROTURISTIKA
    2.1 Definície vidieckej turistiky a agroturistiky
    2.2 Pozitívne aspekty agroturistiky
    2.3 Negatívne aspekty agroturistiky
    2.4 Súčasný stav vidieckej turistiky a agroturistiky na Slovensku
    2.5 Klasifikácia turistických regiónov v Slovenskej republike
    2.6 Podmienky a rozvoj vidieckej turistiky a agroturistiky v jednotlivých krajoch Slovenska
    3 PODPORNÉ PROGRAMY ROZVOJA VIDIECKEJ TURISTIKY A AGROTURISTIKY NA SLOVENSKU
    3.1 Sektorový operačný program (SOP)
    3.2 Rezortný program rozvoja agroturizmu a lesoturizmu v SR
    3.3 Program „Obnova dediny“
    4 TURISTICKÉ TEMATICKÉ CESTY VO SVETE A NA SLOVENSKU
    4.1 Európske kultúrne trasy certifikované Radou Európy
    4.2 Turistické tematické cesty na Slovensku
    5 EUROREGIÓNY
    6 VIDIECKA TURISTIKA A AGROTURISTIKA AKO VÝZNAMNÁ PODNIKATEĽSKÁ ČINNOSŤ
    6.1 Podnikateľské plány (zámery)
    6.2 Definícia a príprava podnikateľských plánov
    6.3 Legislatívna úprava podnikania
    7 OSNOVA PODNIKATEĽSKÉHO PLÁNU
    7.1 Koncept podnikateľského plánu
    7.2 Detailnejšia osnova podnikateľského plánu
    8 EKONOMICKÁ ÚVAHA PRI TVORBE PODNIKATEĽSKÉHO PLÁNU
    8.1 Príklad výpočtu tržieb, nákladov a návratnosti investovaných finančných prostriedkov do agroturistického zariadenia
    9 SLUŽBY VO VIDIECKOM TURIZME A AGROTURIZME
    9.1 Ľudské potreby ako príčina a hybná sila hospodárenia
    9.2 Ubytovacie služby vo vidieckej turistike a agroturistike
    9.3 Stravovacie služby v agroturistike
    9.4 Služby prepravcov (doprava)
    9.5 Sprievodcovské služby
    9.6 Doplnkové služby v agroturistike
    9.7 Špecifické služby v agroturistike
    10 MARKETING „VÝROBKU“ VIDIECKEJ TURISTIKY A AGROTURISTIKY
    10.1 Prieskum trhu
    10.2 Požiadavky na marketingový plán
    10.3 Starostlivosť o zákazníka
    10.4 Stanovenie ceny produktu vidieckej turistiky a agroturistiky
    10.5 Manažment objektu typu „Bed & Breakfast“
    11 PROPAGÁCIA VO VIDIECKEJ TURISTIKE A AGROTURISTIKE
    11.1 Propagačné letáky, brožúry
    11.2 Komerčné katalógy (mikroregionálne, regionálne a národné)
    11.3 Informačné technológie
    11.4 Štátna tlačená propagácia a edičná činnosť
    11.5 Cestovné kancelárie
    11.6 Medzinárodné a národné výstavy a veľtrhy
    11.7 Propagácia „z úst do úst“
    11.8 Príprava úspešnej stratégie propagácie
    12 ZNAČENIE AGROTURISTICKÝCH OBJEKTOV V CESTNEJ DOPRAVE
    12.1 Použitie informatívnych tabúľ
    12.2 Dokumentácia značenia agroturistických objektov
    ZÁVER

Zdroje:
  • Habán, M. - Otepka, P.: Agroturistika. Nitra: SPU, 2004. 153 s. ISBN 80-8069-451-6