Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Robert Schumann

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
40712
Posledná úprava
21.10.2012
Zobrazené
969 x
Autor:
33no33
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Robert Schumann seminárna práca na Dejiny európy. RobertSchuman sa narodil 29. júna 1886 v Luxembursku. Jeho rodina pochádzala z Lotrinska. Po skončení strednej školy študoval právo na univerzitách v Bone, Mníchove, Berlíne a Štrasburgu. V Štrasburgu získal doktorát práv.

V roku 1919 bol zvolený za poslanca Demokratickej ľudovej strany za Moselský department a tento mandát vykonával až do roku 1940. V tom istom roku sa stal členom vojnového kabinetu ministerského predsedu Paula Reynauda. Vykonával funkciu štátneho tajomníka pre záležitosti utečencov. V rovnakej funkcii zotrval Schuman aj vo vláde, ktorú vytvoril maršal PhilippePetain.

Známym sa stal aj mimo hraníc svojej vlasti a to najmä ako šéf francúzskej diplomacie. Jeho podpis nájdeme na dokumentoch o vytvorení takých organizácií, ako sú Bruselský pakt (Zmluva o hospodárskej, sociálnej a sociálnej kultúrnej spolupráci a o kolektívnej sebaobrane) zo 17. marca 1948, ktorý na základe Parížskych dohôd existuje od 23. októbra 1954 ako Západoeurópska únia, ako aj NATO zo 4. apríla 1949. Predovšetkým sa však usiloval ukončiť dlhoročné a hlboko zakorenené nepriateľstvo medzi Francúzskom a Nemeckom. Snažil sa, aby práve vzťah týchto dvoch významných štátov európskeho kontinentu položil základ novej spolupráce...

Kľúčové slová:

Dejiny európy a európskej integrácie

európska integrácia

Robert Schumann



Zdroje: