Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Práva homosexuálov

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
10125
Posledná úprava
15.10.2018
Zobrazené
1 177 x
Autor:
giovanna99
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Jedným z najdôležitejších prejavov demokratickej spoločnosti je miera tolerancie k menšinám. Jednou z menšín, ktorá sa vyskytuje v každej spoločnosti, sú homosexuálne orientovaní ľudia. Renomované výskumy uvádzajú, že na svete sú asi 4 % inak sexuálne orientovaných jedincov. Ak vychádzame z toho, že na našej planéte žije vyše 6 miliárd ľudí, homosexuálne orientovaných žien a mužov žije na Zemi okolo 240 miliónov.

Na rozdiel od pedofílie homosexualita nie je chorobou, poruchou ani úchylkou, je to odlišný životný štýl, ktorý sa zatiaľ v našej v tomto smere netolerantnej spoločnosti, bohužiaľ, neteší zďaleka takým výhodám ako heterosexuálne vzťahy.

Tabuizovanie témy homosexuality, s ktorou sme sa stretávali v minulosti, ale ktoré pretrváva až doposiaľ, vedie k neznalosti heterosexuálnej väčšiny, resp. k skresleným názorom, čím sa len posilňuje negatívny postoj spoločnosti k tejto skupine občanov. Homosexuálna menšina je tak nútená žiť s nezmyselným pocitom strachu a viny za niečo, za čo nemôže.

Názory ľudí na homosexuálov sa líšia, čo sa týka ich postoja, populáciu môžeme rozdeliť na dve skupiny. Jedna skupina homosexualitu označuje za „chorobu“ a druhá skupina sa riadi heslom „Ži a nechaj žiť:“ V podstate ide o to, že je to subjektívny názor každého z jedincov, preto to vždy bola a bude veľmi chúlostivá a diskutabilná téma.

Kľúčové slová:

homosexualita

práva homosexuálov

pedofília

choroba

úchylka

životný štýl

netolerantná spoločnosť

postoje

výskum

tabuizované témy



Obsah:
  • Úvod -3-
    Čo je homosexualita -4-
    História -5-
    Práva homosexuálov vo svete -6-
    Ako je na tom Slovensko? -9-
    Príloha - Prieskum -14-
    Záver -15-

Zdroje: