Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Poznatkovo založená ekonomika

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
23185
Posledná úprava
04.05.2009
Zobrazené
1 245 x
Autor:
gominka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vývoj spoločnosti a ekonomiky idú celé stáročia ruka v ruke, mali sme obdobie vojen, feudalizmu, priemyselnej revolúcie a po rozvoji spoločnosti po všetkých stránkach zabezpečujúcich najlepší možný stav fyzična nasledoval rozvoj po duchovnej, poznatkovej stránke. To, ako veľmi môžu byť poznatky dôležité pre samotnú ekonomiku, pripúšťali už aj tradičné ekonomické teórie, každý ich však vnímal inak – napr. ako špecializáciu, technologickú zmenu, myšlienky či nezávislý faktor produkcie.

V tejto práci sa budem venovať vplyvu poznatkov v podobe vysokých škôl, univerzít tretieho veku s vedeckých a výskumných inštitúcií na región, počet vysokoškolsky vzdelaných obyvateľov a na HDP, ktoré tieto jednotlivé regióny vyprodukujú. Súčasťou práce bude aj vývoj výdavkov na vedu výskum v Slovenskej republike a načrtnuté bude aj porovnanie s výdavkami v rámci OECD.

Praca je zamerana najma na tabulky a grafy, aky je vplyv vzdelania a poctu VS, univerzit tretieho veku ci vedeckych a vyskumnych centier na vzdelanost a HDP daneho regiona. Tabulky a grafy su moja vlastna praca.

Kľúčové slová:

know-why

know-what

know-how

vplyv univerzit na rozvoj

vedecke a vyskumne institucie

velkost vydavkov na vedu a vyskum



Zdroje: