Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Odvetvové a profesijné zväzy

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
10 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
41675
Posledná úprava
03.03.2013
Zobrazené
1 566 x
Autor:
33no33
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Podklad pre vypracovanie prezentácie na predmet Ekonomika cestovného ruchu.

IH&RA
International Hotel & Restaurant Association - je celosvetovou obchodnou organizáciou zastupujúcou pohostinstvá na celom svete. Je prevádzkovaná na neziskovej báze a riadi ju generálne zhromaždenie a predstavenstvo. Je oficiálne uznaná Organizáciou spojených národov cez sériu zasadnutí, na ktorých sú zástupcovia zo všetkých piatich kontinentov a pomocou odborných rád snaží pomôcť svojim členo. Cieľom organizácie je identifikovať problémy stanoviť priority a navrhnúť budúce kroky.

Vznik a HISTÓRIA
-V januári v roku 1869 45 hotelmen(vedúcich hotelov) sa zišlo v Koblenz v hotely Trier v Nemecku a rozhodli sa založiť Allianciu pod názvom All hotelmen Alliance (AHA) aby ochránili svoje záujmy. Postupne sa rozrastali a pribúdali k nim hotely rôznych štandardov.

Zväz hotelov a reštaurácií na slovensku
Cieľom zväzu je obhajovať spoločné záujmy členských subjektov voči orgánom štátnej správy a iným organizáciám, zvyšovať ich profesionálnu prestíž, ovplyvňovať verejnú mienku a názory riadiacich orgánov cestovného ruchu v štátnej správe a samospráve na slovenské hotelierstvo, gastronómiu a cestovný ruch.
Svojimi aktivitami sa zväz usiluje o profesionálnu úroveň podnikania, o rast kvality poskytovaných služieb v hotelierstve a cestovnom ruchu.

VZNIK A HISTÓRIA
Zväz hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky bol založený v októbri 1993 ako dobrovoľná, nepolitická, záujmová, profesná organizácia v Slovenskej republike so sídlom v Banskej Bystrici...  

Kľúčové slová:

ekonomika cestovného ruchu

ECR

odvetvové a profesijné zväzy

zväz hotelov a reštaurácií



Obsah:
  • IH&RA
    International hotel & Restaurant association
    Vznik a historia
    Činnosť
    Členovia
    Zväz hotelov a reštaurácií na Slovensku
    Vznik a historia
    Činnosť
    Členovia