Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Nástroje bezhotovostného platobného styku

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
14 x
Veľkosť
0,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22183
Posledná úprava
09.04.2009
Zobrazené
2 501 x
Autor:
editke
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Efektívny systém bezhotovostného platobného styku je neoddeliteľnou súčasťou finančnej infraštruktúry každej ekonomiky, resp. jednotlivých integračných celkov. V tejto súvislosti je potrebné problematiku bezhotovostný platobný styk vnímať ako nevyhnutný, i keď nie rozhodujúci predmet podnikateľskej činnosti obchodných bánk. Bezhotovostný platobný systém, resp. systém bezhotovostného platobného styku prestavuje neodčleniteľnú zložku bankového systému. Jeho efekt fungovania predstavuje jeden z nevyhnutných predpokladov rozvoja ekonomiky.
Práca je zameraná na problematiku bezhotovostného platobného styku, ako jedného z dvoch organizačných súčastí každej obchodnej banky realizovanej medzi subjektmi pôsobiacimi v ekonomike, na jeho nástroje.
V prvej kapitole charakterizujem platobný styk a venujem sa jeho členeniu.
V druhej kapitole všeobecne charakterizujem bezhotovostný platobný styk, venujem sa jeho charakteristickým znakom a v krátkosti sa venujem členeniu platobného styku. Na zaklade toho bližšie opisujem bezhotovostný platobný styk ako jeden z foriem platobného styku z hľadiska spôsobu platenia, v ktorom priebeh tansakcie medzi jednotlivými ekonomickými subjektami je realizovaný preostredníctvom bezhotovostných peňazí.

Kľúčové slová:

Bezhotovostný platobný styk

nástroje PS

šek

zmenka

platobné karty