Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

História produktov firmy Apple Inc.

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
7 x
Veľkosť
0,9 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
41748
Posledná úprava
17.03.2013
Zobrazené
1 826 x
Autor:
adam.kulich
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
ÚVOD
Americká technologická spoločnosť Apple Inc. bola založená v roku 1976 v Silicon Valley, v Kalifornskom meste Cupetino, USA. Jej zakladatelia Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Wayne tak v jednej garáži na predmestí Cupertinu navždy zmenili počítačový priemysel. Spoločnosť Apple Inc. so svojimi ekonomickými počítačmi ovládanými úplne novým zariadením- myšou, tak definitívne urýchlil nástup osobných počítačov na trh pre široké masy. Steve Wozniak počas svojho pôsobenia v spoločnosti Hewlett Packard prišiel s návrhom počítača, z ktorého mal neskôr vzniknúť Apple I. Ten predviedol svojmu priateľovi Jobsovi a spoločne sa rozhodli tento stroj predávať.

Spoločnosť sa zaoberá hlavne výrobou a vývojom osobných počítačov Macintosh a ich programového vybavenia, výroba a vývoj osobného hudobného prehrávača iPod a predaj hudby, televíznych relácií a filmov prostredníctvom internetového obchodu iTunes Store. Počas prvých 30 rokov svojej existencie bola spoločnosť známa ako Apple Computer, Inc. K zmene názvu došlo 9. januára 2007 po predstavení nových produktov iPhone a Apple TV a je symbolom postupného odklonu od dôrazu firmy na výrobu osobných počítačov smerom k produkcii veľkého okruhu inovatívnej spotrebnej elektroniky.

Apple je firma, ktorej vďačíme za spustenie revolúcie osobných počítačov koncom sedemdesiatych rokov 20. storočia. Je známa vysoko inovatívnym hardvérom ako iPod a iMac, rovnako tiež softvérom ako iTunes, iLife a operačným systémom Mac OS X.

Kľúčové slová:

Apple

iPhone

iPod

iPad

iMac

iOS

smartphone

Apple TV

iTunes



Obsah:
  • ÚVOD 1
    1 PRVÉ PRODUKTY FIRMY APPLE INC. 2
    1.1 Apple I 2
    1.2 Apple II 2
    1.3 Apple III 3
    1.4 Apple Lisa 3
    2 NAJZNÁMEJŠIE PRODUKTOVÉ RADY APPLE INC. 4
    2.1 Apple Macintosh 4
    2.2 Apple iPhone 5
    2.3 Apple iPad 6
    BIBLIOGRAFIA 6
    Príloha č. 1: Predajnosť produktov rady Mac
    Príloha č. 2: Predajnosť produktov rady iPhone
    Príloha č. 3: Trhové podiely operačných systémov tablety
    Príloha č. 4: Tabuľa technických parametrov iPad

Zdroje: