Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Distribučné kanály banky a ich výhody a nevýhody

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
15 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
16418
Posledná úprava
30.01.2009
Zobrazené
1 926 x
Autor:
milatko
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod

Túto tému som si vybrala preto, lebo je veľmi aktuálna, pretože v súčasnosti, keď vďaka technickým pokrokom technika sa stáva neoddeliteľnou súčasťou každodenného života, moderná technológia sa vytvára stále nové a nové príležitosti. Práve tú situáciu môžeme pozorovať v bankovom sektore – banky rôznym spôsobom komunikujú so svojimi klientmi, s ostatnými bankami, ale aj v rámci svojej vnútornej štruktúry.
V mojej práci sa zaoberám s distribučnými kanálmi banky – ktoré využívajú, ako možnosť komunikácie so svojimi klientmi – s ich výhodami a nevýhodami; najmä s elektronickým bankovníctvom ale aj s klasickými formami komunikácie.


Záver

Zavádzanie a používanie produktov elektronického bankovníctva je nie len módnym hitom, ale potrebou a nevyhnutnosťou súčasnosti. A to preto, lebo konkurencia, globalizácia, informačná technológia, sociálna evolúcia, zvyšovanie vzdelanosti populácie a ešte mnohé ďalšie faktory stále stimulujú vývoj elektronických bankových služieb.
Vďaka tých faktorov distribučné kanály banky a hlavne elektronické bankovníctvo má veľkú budúcnosť, lebo požiadavky klientov sa nepretržite menia.

Kľúčové slová:

distribučné kanály

finančné trhy

bankovníctvo



Zdroje:
  • Horváthová, E. a kol.: Operácie komerčných bánk. Bratislava, Ekonóm 2004
  • Horváthová, E.: Bankovníctvo. Bratislava, Súvaha 2003
  • prof. Ing. Jaroslav Husár, CSc. a kol.: Kvantitatívne metódy a informatika