Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Výpočet všeobecnej hodnoty podniku

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
20121
Posledná úprava
06.03.2009
Zobrazené
2 212 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Riziko je javom, s ktorým sa človek neprestajne stretáva vo svojom životnom kolobehu takmer v každej situácii. Človek žije v prírode i v spoločnosti, vykonáva svoje poslanie v hospodárskom i osobnom živote, podlieha vplyvu prostredia, v ktorom sa pohybuju, má svoje ideové ponímanie, vlastné myšlienkové pochody, vstupuje do rôznych zväzkov a kooperačncý vzťahov, stará sa o potomstvo, získava zdelanie, vytvára nové neopakovateľné hodnoty. Vo svojom konaní postupuje podľa určitých spoločnosťou požadovaných pravidiel, ale presadzuje i svoje vlastné myslenie i vlastné ponímanie vecí I javov. Hodnotí svoje vlastné konanie I zodpovedá za konanie iných ľúdí, vedie ich k vlastnému I spoločenskému prospechu. Činnosti, ktoré človek vykonáva, nie sú priamočiare, ale naopak, sú veľmi rozmanité a často proikladné. A práve v tejto protikladnosti spočívajú I javy, ktroé nazývame rizikami. V mojej práci budem venovať pozornosť riziku súvisiacim s podnikaním.

Neoddeliteľnou súčasťou každej podnikateľskej činnosti je určité riziko. Aj úspešný podnik je nositeľom tzv. podnikateľského rizika, ktorým je vyjadrenie ručenia za záväzky podniku, a to buď obmedzene alebo neobmedzene.

Podnikateľská činnosť je veľmi rozmanita a tak rozmanité sú i riziká, ktoré z podnikateľskej činnosti vyplývajú. V samotnej skupene podnikateľských rizík sa definujú riziká, ktoré sa vyskytujú objektíne v dôsledku podnikateľkého prostredia a ktoré sa vyskytujú subjektíne v dôsledku vykonávania riadiacich činností riadiacimi pracovníkmi. Nositeľom objektívnych rizík je podnik ako hospodársky subjekt, nositeľom subjektívnych rizík je podnikateľ, manažér, riadiaci pracovník ako aktívny rozhodjujúci subjekt, nositeľ podnikateľských činností.

Kľúčové slová:

hodnota

riadenie

podnik

výpočet

výpočet hodnoty podniku