Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Analýza tvorby a znehodnocovania odpadov v spoločnosti SCA Hygiene Products, s.r.o.

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
17845
Posledná úprava
08.01.2009
Zobrazené
2 161 x
Autor:
monikav
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Úvod
Hľadanie nových možností využitia a recyklácie odpadov a ich následná aplikácia do výrobného procesu firmy umožní minimalizovať negatívne dôsledky pre životné prostredie ako i ľudskú spoločnosť a tým vytvoriť aj dobré predpoklady pre posilnenie ekonomickej stability spoločnosti.
Pokúšam sa zhodnotiť terajší stav nakladania s odpadmi v spoločnosti SCA Hygiene Products, s.r.o., Gemerská Hôrka a navrhnúť možné alternatívne riešenia pri manipulácii s odpadom.
Negatívne vplyvy na prírodu spôsobuje okrem iného i realizácia výrobnej činnosti. Rozsah týchto vplyvov závisí od charakteru daného odvetvia a stupňa uplatnenia ekotechnológií. Pretváranie surovín na materiálne hodnoty vždy prinášalo a v rastúcej miere i dodnes prináša množstvo problémov, ktorých podstata spočíva v zásahoch do životného prostredia. Jeden z prejavov negatívneho zásahu človeka do prírody predstavuje odpad. Každý človek si dokáže predstaviť, čo to odpad je a, ale každý si pod týmto pojmom môže predstaviť niečo iné. Vznik odpadov si mnohí ani neuvedomujú, nepríjemné sú až ich dôsledky.

Kľúčové slová:

odpad

tvorba odpadov

znehodnocovanie odpadov

SCA



Zdroje:
  • [1] Smernica 13/00, Nakladanie s odpadmi v spoločnosti SCA, Hygiene Products, s.r.o., Gemerská Hôrka
  • [2] Zákon 223/2001 o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov
  • [3] HAVLÍK, Tomáš: Spracovanie a detoxikácia odpadov. 1.vyd.Košice: ELFA, 1997.155 s. ISBN 80-7099-286–7
  • [4] SMREKOVÁ, D. – PALOVICOVÁ, Z.: Podnikateľská a enviromentálna etika. Bratislava: IRIS, 1999.140 s. ISBN 80-88778-95-6