Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Výrobný podnik - spoločnosť KUK&FUK

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
15 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
10737
Posledná úprava
12.06.2019
Zobrazené
1 584 x
Autor:
karolina
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Pšenica je pravdepodobne najstaršou obilninou, akú človek pestuje. Zuhoľnatené zrnká pšenice staré až 6700 rokov našli archeológovia vo východnom Iraku. V Európe sa cestoviny prvýkrát objavili v 13. storočí na Apeninskom polostrove. Na územie Talianska ich priviezol v roku 1275 benátsky cestovateľ Marco Polo zo svojej druhej čínskej výpravy.
Cestoviny majú perpektívu, lebo príprava jedál z cestovín je rýchla s možnosťou rozmanitej úpravy. Naše združenie KUK&FUK vzniklo v roku 1988 ako výrobca kukuričných chrumiek a z nich - kukurice fúkanej - je odvodený jeho názov. V roku 1990 sme začali vyrábať, distribuovať a predávať cestoviny.
Strojnotechnologické zariadenie na ich výrobu sme zakúpili z Talianska. Receptúru sme upravili, pretože starostlivo dbáme o to, aby naše cestoviny sa vyrovnali domácim v kvalite, tvare a chuti. Prelomovým bol rok 1998.
Po získaní úveru od Istrobanky z programu Podpora sme výrobu premiestnili do novovybudovaných priestorov, ktoré spĺňajú najprísnejšie kritéria hygieny, nadväznosti výrobného procesu a kvality pracovného prostredia pre 30 pracovníkov združenia.

Kľúčové slová:

výrobný proces

profil firmy

typ výroby

cestoviny

pšenica

pracovné prostredie

získanie úveru

pracovná sila

hromadná výroba



Obsah:
  • 1. Profil a história spoločnosti KUK&FUK
    2. Výrobný proces
    3. Prvky výrobného procesu
    4. Typ výroby