Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Tituly lekárov v Slovenskom zdravotníctve

«»
Prípona
.docx
Typ
referát
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
47606
Posledná úprava
03.10.2019
Zobrazené
738 x
Autor:
MajaM
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Dnes máme na Slovensku veľké množstvo titulov a preto je veľmi ťažké vedieť význam každého jedného. Stalo sa vám, že ste stáli pred ordináciou svojho lekára a snažili ste sa prísť na to, čo by tie písmenká pred alebo za menom mohli znamenať? Vysvetlenie prináša nasledujúci článok.
MUDr.
S týmto titulom sa stretávame na ambulanciách najčastejšie. Ide o doktora všeobecného lekárstva. Tento titul sa udeľuje absolventom lekárskych fakúlt na vysokých školách po úspešnom ukončení štátnych skúšok. Píše sa pred menom.
MDDr.
Takýto titul získavajú absolventi zubného lekárstva. Na Slovensku sa ho dá získať od roku 2009 a to iba na 4 univerzitách - na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského, na Lekárskej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, na Jesseniovej lekárskej fakulte v Martine Univerzity Komenského a na Slovenskej zdravotníckej univerzite. Titul sa uvádza pred menom.
PharmDr.
Titul doktora farmácie sa dá získať po úspešnom absolvovaní rigoróznej skúšky absolventmi magisterského štúdia odboru farmácie. Tento titul sa uvádza pred menom a získať sa ho dá iba na Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a na Univerzite veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach.

Kľúčové slová:

lekár nemocnica titul



Obsah:
  • Tituly lekárov v Slovenskom zdravotníctve

Zdroje: