Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Integrované manažérske systémy

«»
Prípona
.doc
Typ
referát
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22141
Posledná úprava
08.04.2009
Zobrazené
2 906 x
Autor:
tona25
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Integrovaný dopravný systém (IDS) prepravy osôb je systém viacerých druhov hromadnej dopravy (vrátane riadených nadväzností na individuálnu automobilovú dopravu) smerujúci na zabezpečenie účelnej, hospodárnej a jednotnej dopravnej obsluhy záujmového územia z hľadiska ekonomických aj mimo ekonomických potrieb fyzických i právnických osôb.
Cieľom je časová a priestorová koordinácia prepravy osôb, použitie spoločného, najlepšie jedného cestovného dokladu bez ohľadu na prevádzkovateľa a vytváranie podmienok pre priaznivé ovplyvnenie spoločenskej deľby prepravnej práce medzi hromadnou dopravou a individuálnou automobilovou dopravou.

Integrácia je založená na:

• kombinovanom používaní niekoľkých druhov dopravy na uspokojenie prepravných potrieb cestujúcich,
• koordinácii v oblasti prepravno-prevádzkovej, smerujúcej na zabezpečenie optimálnych väzieb medzi spojmi a dopravnými prostriedkami, ktoré sú prevádzkované zúčastnenými dopravcami,
• spoločnom alebo vzájomne previazanom poskytovaní súvisiacich služieb,
• koordinácii v oblasti tarifnej, ktorá znamená použitie rovnakého tarifného systému zúčastnených dopravcov na obsluhovanom území,
• kooperácii v oblasti ekonomiky, organizácii a riadení medzi dopravcami a ďalšími subjektmi zodpovednými za hromadnú osobnú dopravu, smerujúcu na zabezpečenie optimálnych väzieb medzi nákladmi a príjmami zúčastnených dopravcov.

Z pohľadu cestujúceho je práve tarifná koordinácia jednou z najväčších výhod, ktoré mu prináša integrácia hromadnej dopravy. Znamená to použitie jedného cestovného dokladu pri preprave bez ohľadu na prevádzkovateľa vybraného druhu dopravy, výhodnejšie cestovné a ďalšie výhody pri vybavovaní a preprave.

Kľúčové slová:

Doprava

technické vybavenie

integrácia

elektronické platobné systémy

BID