Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Typológia stavieb - Hospodárske stavby - koterce pre prasatá

«»
Prípona
.rar
Typ
projekt
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
3,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43961
Posledná úprava
17.02.2014
Zobrazené
956 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Hospodarske stavby- typologia


Moderné poľnohospodárstvo vyžaduje účelné budovy, v ktorých je možné presne udržovať teplotu a obsah vlhkosti vo vzduchu. Pre návrh a výstavbu takýchto budov má zásadnú dôležitosť tepelná izolácia, ktorá musí spĺňať nasledujúce požiadavky:
umožniť ekonomické skladovanie poľnohospodárskych produktov,
predĺžiť efektívne obdobie skladovania poľnohospodárskych produktov,znížiť riziko tepelného stresu ohrozujúceho hospodárske zvieratá minimalizáciou akumulácie tepla v lete a tepelných strát v zime.
Vlhkosť vzduchu

Vplyv vlhkosti vzduchu na zdravotný stav hospodárskych zvierat je dokázaný. Udržiavaním vlhkosti vzduchu na optimálnej hodnote je možné zabrániť vlhkým podlahám, nadmernému znečisteniu zvierat a poškodeniu muriva budovy; súčasne sa významne zlepšujú aj pracovné podmienky ošetrovateľov. Napriek tomu príliš nízka vlhkosť vzduchu môže byť príčinou neželanej tvorby prachu, ktorý sťažuje dýchanie hospodárskych zvierat ako aj ošetrovateľov. Vysoká vlhkosť vzduchu (vyžadovaná v skladoch poľnohospodárskych plodín kvôli minimalizácii strát obsahu vody uskladnených produktov) a teplo vytvárané hospodárskymi zvieratami znamenajú v hospodárskych budovách značné riziko kondenzácie vody. Kondenzácii vodnej pary na vnútorných plochách, ktorá môže byť aj príčinou znehodnotenia uskladnených plodín, možno zabrániť použitím vhodnej tepelnej izolácie.

Kľúčové slová:

Hospodárske stavby

zadanie

poľnohospodárske objekty

typológia objektov



Obsah:
  • Hospodarske a poľnohospodárske stavby- typologia budov
    stavebné objekty určené pre poľnohospodársky a hospodársky priemysel

Zdroje:
  • Typológia budov- Poľnohospodarske stavby
  • Stavby pre poľnohospodarstvo