Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Riadenie zásob - Inventory management

«»
Prípona
.docx
Typ
projekt
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
40355
Posledná úprava
03.06.2012
Zobrazené
1 020 x
Autor:
draco91
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Články (abstrakty) z vedeckých článkov na tému riadenie zásob: 107 articles found for: ALL(inventory management) AND LIMIT-TO(topics, "supply chain") AND LIMIT-TO(topics, "supply chain,chain management,supplier") AND LIMIT-TO(topics, "supply chain") AND LIMIT-TO(topics, "supply chain") AND LIMIT-TO(topics, "chain management,supplier")

Riešene problémy:
Rieši sa optimalizácia zásob, pomocou rôznych informačných systémov a programov, procesy zásobovania, všade sa riešia otázky zásobovacieho procesu, systém objednávania, poistne zásoby.

Potreba zásob je jednou z hlavných zložiek vo výrobných podnikoch. Zásoby síce zľahčujú výrobu, ale vyžadujú veľké množstvo finančných prostriedkov, ktorými sa pokrývajú náklady spojené so zásobovaním, skladovaním, stratami, zastavením výroby, manipuláciou, nedostatkom a pod. Efektívne riadenie sa zameriava na optimalizáciu zásob. Hlavným hľadiskom optimálneho množstva zásob je minimalizácia nákladov obstarávacích a skladovacích zásob. Racionálnym myslením dokážeme tieto finančné zdroje efektívne ovplyvniť. Pri riešení týchto situácií pomáha veľké množstvo matematických modelov. V prípade ak sú situácie zložité, používa sa simulácia.

V súčasnej dobe sa simulovanie a modelovanie považuje za efektívnu vedeckú metódu. Neustále sa rozširuje a čoraz častejšie zasahuje do praxe, kde sa používa pri riešeniach bežných aj veľmi špecifických problémoch. Zaobstaranie simulačného programu stojí nemalé finančné prostriedky, ale v neposlednom rade šetrí množstvo času, energií a aj finančných prostriedkov, pretože simulovaním sa vyvarujeme chybám, ktoré by mohli v procese nastať.

Dnešná ekonomická situácia, v ktorej je náš podnik sa musí zlepšiť z hľadiska efektivity produkcie pre dosiahnutie konkurencieschopnosti na domácich aj zahraničných trhoch.

Kľúčové slová:

abstrakt

supply chain

industrial engineering



Zdroje: