Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Individuálna doprava

«»
Prípona
.zip
Typ
prezentácia
Stiahnuté
1 x
Veľkosť
1,5 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
45740
Posledná úprava
07.04.2015
Zobrazené
950 x
Autor:
zu.pretova
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Individuálna doprava je doprava, ktorú vykonáva osoba vlastným dopravným prostriedkom alebo dopravným prostriedkom, ktorý používa pre vlastnú alebo príležitostnú cudziu potrebu.
Cyklistika je jazda na bicykli s rekreačný, športovým, turistickým alebo dopravným zameraním. Osoby, ktorí jazdia na bicykli sa označujú cyklisti. Cyklistika sa rozšírila po skonštruovaní bicykla v 19. storočí. Dnes je na Zemi asi miliarda bicyklov, ktoré sú v niektorých oblastiach dôležitým druhom dopravy. Športová cyklistika sa delí na dve odvetvia. rýchlostnú cyklistiku a technické disciplíny. Do rýchlostnej cyklistiky patria: cestná, dráhová,BMX, cyklokros, horská cyklistika a cykloturistika. Do technických disciplín: sálová cyklistika, cyklotrial a BMX Freestyle.
Bicykel ako vynález vyzerá tak jednoducho, že ho pokladáme za úplnú samozrejmosť. Bicykle však existujú približne iba 165 rokov. Okolo roku 1816 zostrojil nemecký vynálezca Karl Friendrich von Drais stroj takmer navlas podobný bicyklu. Mal dve kolesá a poháňal sa odrážaním nôh od zeme.

Kľúčové slová:

individuálna

doprava

dopravna

spojová

sústava

logistika

žilinská

univerzita

zasielateľstvo

prvý

ročník



Obsah:
  • Projekt a prezentácia o individuálnej doprave na Slovensku, zadanie potrebné v zimnom semestri 1. ročníka v ZaL - Žilinská univerzita
    Prezentácia v power pointe - 14 slidov
    Text k prezentácií - word - 8 strán, vrátane zdrojov