Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Ferrari - príbeh spoločnosti, ktorá vytvorila najúžasnejšie automobily na svete.

«»
Prípona
.pptx
Typ
prezentácia
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
13,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
13555
Posledná úprava
22.04.2021
Zobrazené
1 319 x
Autor:
lulu202
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V galaxii hviezd sveta motorov nijaká nežiari tak jasne ako Ferrari - spoločnosť, ktorá vytvorila najúžasnejšie automobily na svete, vynikajúce cestné, športové a pretekárske autá, ktoré nosia ten najznámejší znak v svete motorov.
Viac ako polstoročie bol automobil Ferrari ikonou. O jeho histórii sa určite hovorí častejšie ako o histórii iných automobilových spoločností. Je to stále fascinujúca, otvorená téma a zaslúži si niekoľko pohľadov.
Skôr však ako automobil Ferrari tu bol Enzo Ferrari - muž ktorého hviezda i viac ako desaťročie po jeho smrti naďalej jasne žiari.
Narodil sa 18. februára 1898 v Modene na severe Talianska, no pre husté sneženie sa jeho otec nemohol dostať na miestnu matriku aby dieťa zapísal. Formálne bol teda Enzo zapísaný do matriky až o 2 dni, preto sa ako oficiálny dátum jeho narodenia uvádza 20. február 1898.
Jeho matka pochádzala z mesta Forli, ktoré leží na pobreží Jadranského mora a jeho otec Alfredo sa narodil v Carpe, niekoľko kilometrov od Modeny. Pracoval ako obrábač kovov vo svojej vlastnej dielni vedľa rodinného domu na okraji Modeny.
...

Kľúčové slová:

Ferrari

Enzo Ferrari

auto

automobil

Modena

Taliansko

motor

Fiat

automechanik

California Spider

automechanik

360 Modena

formula F1



Obsah:
  • Život Enza Ferrariho
    História spoločnosti Ferrari
    História modelov aút značky Ferrari

Zdroje:
  • Internet