Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Ekonomika a manažment podniku

«»
Prípona
.doc
Typ
prednášky
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
35808
Posledná úprava
18.11.2010
Zobrazené
1 181 x
Autor:
happywoman
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Manažment: špecializovaná činnosť
2 dôvody pre znalosť riadenia
Manažment je riadenie organizácií v podmienkach trhového hospodárstva vyznačujúceho sa pružnou konkurenčnou štruktúrou a nezablokovaným cenovým mechanizmom.
Podnikateľská orientácia manažmentu
Manažment v centrálne riadenej ekonomike
Manažérmi sa stávame vlastnými skúsenosťami a praxou, avšak to nie je postačujúce, musí byť podnikavý, komunikatívny, empatívny.
Proces riadenia je proces neustáleho vzdelávania sa, výsledkom je kooperácia ľudských síl
Manažment ako praktická činnosť – obsahuje v definícii 3 základné východiská – zmysluplnosť; obsahuje základné znaky – použitie určitých krokov, metód, postupov, prístupov na dosiahnutie určitého účelu; riziko, flexibilita – schopnosť prispôsobovať sa rôznym podmienkam. Je to činnosť spojená s plánovaním, implementovaním za predpokladu splnenia týchto podmienok. Základné vlastnosti manažmentu ako praktickej činnosti – je to proces dynamický, cieľavedomý, zapájajúci ľudský potenciál a proces využívania obmedzených vstupov.

Definícia zahŕňa 3 princípy: zdôraznenie zložiek tvoriacich prácu manažéra, zdôrazňovanie skutočnosti, že manažment je spojený s rizikom a jeho podstatou je tiež realizovať zmeny za účelom maximálnej efektívnosti.
Manažment predstavuje mobilizáciu a aktivizáciu všetkých zdrojov a podstupovanie rizík s cieľom dosiahnuť žiadúci prínos

Kľúčové slová:

manažment

význam manažmentu

systémy manažmentu

prístupy k manažmentu

japonský manažment

riadenie podľa cieľov

plánovanie

konkurenčné analýzy



Zdroje: