Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Zdravotné právo (vypracované otázky)

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
8 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
39970
Posledná úprava
07.04.2012
Zobrazené
1 584 x
Autor:
anitka777
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Zdravotné právo – subsystém systému práva, ktorým je právny poriadok SR. Upravuje spoločenské vzťahy, ktoré vznikajú v súvislosti s výkonom zdravotnej starostlivosti a vzťahy, ktoré s nimi bezprostredne súvisia.
Predmet úpravy ZP je úprava vzťahov medzi os.,kt.sa poskytuje zdrav.straosltlivosť a poskytovateľom zdrav.starostlivosti./ pacientom a zdryvot.pracovníkom/ poskytovateľom a zdravot. Poisťovňou/ zdarvot.poisť. a positencom, kt.je v pozícii os., kt.sa poskytla zdarv.star.

576/04 Predmet úpravy Tento zákon upravuje poskytovanie zdravotnej starostlivosti a služieb súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, práva a povinnosti fyzických osôb a právnických osôb pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, postup pri úmrtí a výkon štátnej správy na úseku zdravotnej starostlivosti.
§ 2 Vymedzenie základných pojmov (1) Zdravotná starostlivosť je súbor pracovných činností, ktoré vykonávajú zdravotnícki pracovníci, vrátane poskytovania liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín s cieľom predĺženia života fyzickej osoby (ďalej len „osoba“), zvýšenia kvality jej života a zdravého vývoja budúcich generácií; zdravotná starostlivosť zahŕňa prevenciu, dispenzarizáciu, diagnostiku, liečbu, biomedicínsky výskum, ošetrovateľskú starostlivosť a pôrodnú asistenciu...  

Kľúčové slová:

zdravotné právo