Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

82 vypracovaných otázok z predmetu Politika zamestnanosti

«»
Prípona
.doc
Typ
vypracované otázky
Stiahnuté
13 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
41692
Posledná úprava
09.03.2013
Zobrazené
1 421 x
Autor:
MATIJA
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Súbor obsahuje 82 vypracovaných otázok z predmetu Politika zamestnanosti. Obsah by mal stačiť na úspešné absolvovanie predmetu :)

1/ Politika zamestnanosti – je súčasťou hospodárskej politiky. kt. cieľom je dosiahnutie rovnováhy medzi ponukou pracovnej sily a dopytom po práci. Vystupuje ako jedna zo zložiek sociálnej politiky.

2/ Aké dve súčasti obsahuje PZ – veľkú politiku a malú politiku.

3/ Čím je realizovaná veľká politika zamestnanosti – je realizovaná akčnými plánmi zamestnanosti.

4/ Na základe čoho sa stanovuje stratégia politiky zamestnanosti a čo sa pri nej zdôrazňuje – stanovuje sa na základe prognóz vývoja makroekonomických ukazovateľov a zdôrazňuje sa zamestnanosť/nezamestnanosť, inflácia, HDP.

5/ Na aké politiky sa rozdeľuje PZ – PZ sa rozdeľuje na aktívnu a pasívnu PZ.

6/ K čomu smeruje aktívna PZ –smeruje k podpore (najmä finančnej) tvorby pracovných miest ( poskytovanie rôznych príspevkov za účelom zvýšenia zamestnanosti), programy vytvárajúce pracovné príležitosti, vzdelávanie a príprava na trh práce.

7/ K čomu smeruje pasívna PZ – k vyplácaniu dávok nezamestnanosti, kt. sú napojené na poistný systém a vyplácanie je závislé od doby platenia poistenia v nezamestnanosti. Patrí sem aj akýkoľvek príspevok kt. sa poskytuje prijímateľovi, pričom nie je potrebné vykonávať prácu ( napr. príspevok v zmysle § 50d zákona).
...

Kľúčové slová:

politika zamestnanosti

vypracované otázky

sociálna práca

všzasp