Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Priečny rez vodovodnou prípojkou - výkres

«»
Prípona
.rar
Typ
technický výkres
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43623
Posledná úprava
11.02.2014
Zobrazené
1 494 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Priečny rez vodovodnou prípojkou
Prípojka je samostatná stavba. K stavbe prípojky je stavebník povinný zaistiť si v súlade so zákonom č. 50/1976 (stavebný zákon) rozhodnutie o umiestnení stavby a postupovať v súlade s týmto zákonom a pri príprave a realizácií stavby sa riadiť týmito technickými požiadavkami.

Vodovodná prípojka je úsek potrubia spájajúci rozvádzaciu vetvu verejnej vodovodnej siete s vnútorným vodovodom nehnuteľností alebo objektu okrem meradla, ak je osadené. Vodovodná prípojka sa spravidla pripája na verejný vodovod navŕtacím pásom s uzáverom. Pripojenie na rozvádzaciu vetvu s uzáverom je súčasťou verejného vodovodu. Vodovodnou prípojkou sa privádza voda z verejného vodovodu do nehnuteľnosti alebo do objektu, ktorá je pripojená na verejný vodovod. Vodovodná prípojka je vodnou stavbou podľa osobitného predpisu (zák. č. 442/2002 Z.z., § 4 ods.1) ).
- je časť potrubia od verejného vodovodu až tesne za vodomer, alebo pred hlavný domový uzáver ( ak nie je osadený vodomer). Každá nehnuteľnosť má mať len jednu prípojku.


Kľúčové slová:

Priečny rez

vodovodná prípojka

vodovod

výkres

voda

technické zariadenia budov



Zdroje:
  • Projekt vodovodnej prípojky rodinného domu
  • Rez- priečny- vodovod