Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Konštrukcie budov - Rozvinutý rez - kanalizácia

«»
Prípona
.rar
Typ
technický výkres
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
44068
Posledná úprava
18.02.2014
Zobrazené
977 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Rozvinutý rez - kanalizácia

Vlastník nehnuteľnosti, na ktorej vznikajú odpadové vody, je povinný pripojiť nehnuteľnosť na verejnú kanalizáciu a splniť technické podmienky týkajúce sa najmä miesta a spôsobu pripojenia na verejnú kanalizáciu a uzatvoriť zmluvu o pripojení s vlastníkom verejnej kanalizácie, ak v obci, na ktorej území sa nehnuteľnosť nachádza, je zriadená a vlastník nehnuteľnosti nemá povolenie príslušného orgánu štátnej správy na iný spôsob nakladania s odpadovými vodami.. /§ 23, odst. 2 zákona č. 442/2002 Z. z. - Zákon o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách/
Zásady budovania a pripájania kanalizačnej prípojky:

1. Pre každú pripájanú nehnuteľnosť sa zásadne zriaďuje jedna samostatná prípojka. Odkanalizovanie dvoch a viacerých nehnuteľností jednou spoločnou kanalizačnou prípojkou je možné len v odôvodnených prípadoch a to so súhlasom správcu verejnej kanalizácie /VK/.

2. Producent môže do verejnej kanalizácie /ďalej VK/ vypúšťať výlučne splaškovú odpadovú vodu v množstve podľa skutočnej spotreby.

3. Producent nesmie do VK vypúšťať odpadovú vodu cez domovú čistiareň, septik alebo žumpu.

4. Producent nesmie do VK vypúšťať vodu z povrchového odtoku (voda z atmosferických zrážok), drenážnu vodu, priesakovú vodu, alebo inú balastnú vodu, ktorá by narieďovala splaškovú odpadovú vodu a hydraulicky zaťažovala stokovú sieť.

Kľúčové slová:

Rozvinutý rez

kanalizácia

kanalizačná prípojka

konštrukcie budov



Obsah:
  • Rozvinutý rez kanalizaciou stavebného objektu, odkanalizovanie

Zdroje:
  • Všeobecne zasady pri navrhovani a projektovani