Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Betónové konštrukcie - Výkres tvaru stropnej konštrukcie

«»
Prípona
.rar
Typ
technický výkres
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
43755
Posledná úprava
13.02.2014
Zobrazené
2 241 x
Autor:
peppo
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Betónové konštrukcie, Výkres tvaru stropnej konštrukcie
Betónové konštrukcie
Návrh stropnej konśtrukcie podĺa vśeobecných zásad
Monolitické železobetónové nosné konštrukcie stavieb majú veľa výhod. Vyžaduje sa však pri ich navrhovaní dodržiavať niektoré špecifiká. V článku chceme upozorniť na dôležitosť podrobného návrhu ako tiež dodržiavania konštrukčných zásad. Veľakrát je potrebné pri realizačnej projektovej dokumentácii rozkresľovanie podrobností výstuže v monolitických železobetónových nosných konštrukčných prvkoch, prípadne v ich vzájomných stykoch.


Kľúčové slová:

Výkres tvaru

stropná konštrukcia

zadanie

stropná konštrukcia

betónové konśtrukcie



Obsah:
  • Rozmery jednotlivých nosných prvkov, ktoré vytvárajú nosný systém monolitickej ţelezobetónovej konštrukcie vykresľujeme do pôdorysu výkresu tvaru. Pozri obr. 1.6a, b.
    Zatiaľ sme však vo výpočte, podľa schémy 1.1 obr. 1 v štádiu, v ktorom poznáme len predbeţné rozmery nosného systému, ktoré sme ďalej povinní statickým výpočtom overiť. Dôvodom toho je, ţe zatiaľ vo výpočte sme nezohľadnili.
     vnútorné sily odpovedajúce konkrétnemu zaťaţeniu;
     kvalitu betónu, nezhodnotili sme skutočné zaťaţenie.
    Niekedy sme však uţ postavení pred hotovú vec s tým, ţe rozmery nosných prvkov uţ máme projektantom zadané. Napriek tomu však musíme v oboch prípadoch rozmery nosných prvkov overiť výpočtom! Mohlo by sa stať, ţe vzhľadom na pouţitú niţšiu triedu betónu resp. pri nevhodne zadanom rozmere nosného prvku by sme museli počítať prierez ako obojstranne vystuţený, ktorý vzhľadom na prekročený stupeň vystuţenia by vôbec nemusel vyhovovať