Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Manažment výroby

«»
Prípona
.doc
Typ
štátnicové otázky
Stiahnuté
15 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
22158
Posledná úprava
08.04.2009
Zobrazené
1 914 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Výroba je prostriedok uspokojovania potrieb a to prostredníctvom vytvárania vecných statkov a služieb. Je výsledkom cieľavedomého ľudského správania , kedy použitím vstupných faktorov sa zabezpečuje príslušný transformačný proces s čo najvhodnejším výstupom.
Výrobný proces je podsystém výroby. Z výrobného hľadiska sú prvkami výrobného procesu, ľudia, ktorí ho vykonávajú, stroje a zariadenia, ktoré sú potrebné na premenu surovín a materiálu a suroviny a materiál, ktorý je potrebný na uskutočnenie výroby podľa vhodnej technológie.
Člení sa všeobecne do výrobných fáz (napr. Predzhotovujúca (sklady materiálu), zhotovujúca (v rámci, ktorej máme jednotlivé prevádzky a medzisklady) a dohotovujúca (sklady hotových výrobkov))

 Vecná štruktúra výrobných procesov – z vecného hľadiska členíme do čiastkových úsekov, vymedzujeme ich vzťahy a funkcie. Hlavnými kritériami sú: výrobný program, zložitosť výrobkov, účasť človeka, prírody a techniky, technológia a skladba výrobkov.
- hľadisko výrobného programu
 základné výrobné procesy zodpovedajú základnému výrobnému programu a preto určuje ich charakter
 vedľajšie, ktoré zabezpečujú vedľajšiu výrobu, no patrí sem aj doplnková výroba. V niektorých prípadoch sa vyrábajú spolu so základnými výrobkami v jednom výrobnom procese. Ide o tzv. združené výrobné procesy

Kľúčové slová:

manažment výroby

výroba

výrobné procesy

logistika vo výrobe