Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Navrhovanie výrobných systémov - skriptá

«»
Prípona
.doc
Typ
skriptá
Stiahnuté
23 x
Veľkosť
2,6 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
20056
Posledná úprava
07.03.2009
Zobrazené
1 964 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Stály rozvoj výrobného programu a nutné výrobkové inovácie určujú spravidla hlavné rysy rozvoja výrobnej základne podniku. Rovnako neustále sa zvyšujúce objemy výroby, ako aj zvyšujúce sa pracovné tempo, produktivita práce a technická úroveň výrobkov majú zásadné dopady nielen v oblasti organizácie práce, ate vedú tiež k nutnej kontinuálnej inovácii výrobnej základne podniku.
Keď má výroba zaisťovať neustály rozvoj priemyselných odvetví, je nutné pri jej modernizácii, investičnej výstavbe a racio­nalizačných opatreniach uplatňovať tiež systematicky pokrokovú technológiu tak, aby po dosiahnutí cieľových ukazovateľov bola výroba moderná aj po celú dobu ekonomickej efektívnosti realizovanej investície alebo modernizácie.
Technické činnosti, ako je vývoj, projektovanie, technická príprava výroby, zlepšovateľská činnosť a ďalšie, vznikali postupne. S rozvojom výrobných síl a postupujúcou deľbou práce sa od výroby oddeľovali činnosti odborne náročnejšie a začal sa vytvárať systém technických činností. Postupne teda bolo od výroby oddelené konštruovanie, riešenie spôsobu výroby (technológia), ďalej normovanie, príprava náradia atď. Všetky technické činnosti tvoria nadväznú reťaz, v ktorej technologické projektovanie má svoje dôležité miesto v procese technologickej prípravy výroby, teda v príprave výrobnej základne.