Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Základy manažmentu - Effective Leadership

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
3 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
12796
Posledná úprava
24.08.2020
Zobrazené
1 509 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Názory na manažérov a manažérske schopnosti sa v poslednej dobe značne zmenili. Ľudia majú dnes lepšie vzdelanie a dokážu sa aj lepšie vyjadrovať. Dnes sa už nerozkazuje takým istým spôsobom, ako sa to robilo kedysi. Do práce je potrebné vkladať oveľa viac angažovanosti a osobného zapojenia - túto skutočnosť si uvedomuje každý. Aby však priemysel mohol dosiahnuť týchto cieľov, musí vo svojim manažérov vidieť skôr vedúce osobnosti. V každom z druhov pracovných organizácií uznávajú, že na všetkých úrovniach a vo väčšej miere potrebujú kvalitnejších manažérov. Pre manažéra je umenie viesť ľudí to najdôležitejšie. Musí sa dopracovať porozumieť princípy, požiadavky či funkcie vedenia. Životne dôležitý faktor je hlavne zoznámiť sa s funkciami vedenia. Dobrý manažér chápe celé spektrum chovania vo vedúcom postavení a vie, kedy ktorú konkrétnu funkciu potrebuje.
Prvotnou povinnosťou každého manažéra je postarať sa o to, aby jeho skupina splnila svoju spoločnú úlohu. Vedenie sa niekedy definuje ako „umenie dosiahnuť to, aby druhí robili to, čo chcete vy, pretože to chcú urobiť oni sami“ /str.89/ K splneniu pridelenej úlohy je pre manažéra hlavným prostriedkom dosiahnuť vysokú morálku a uspokojenie individuálnych potrieb. Je však možné vybrať niektoré všeobecne platné funkcie, ktoré je treba plniť v každej pracovnej skupiny, ak má byť táto skupina úspešná.
...

Kľúčové slová:

manažment

management

základy manažmentu

manážer

inštruktáž

briefing

brífing

kontrola

riadenie

motivácia

motivovanie

organizovanie



Obsah:
  • 1. Úvod
    2. Definovanie úlohy
    3. Plánovanie
    4. Inštruktáž
    5. Kontrola a riadenie
    6. Vyhodnocovanie
    7. Motivovanie
    8. Organizovanie
    9. Záver

Zdroje:
  • Z anglického oreginálu Effective Leadership. A Self-Development Manual, vydaného nakladateľstvom Gower Publishing Company Limited, aldershot, England, ISBN 81-85603-40-3