Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Zadanie Inovácie

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,7 MB
Jazyk
neznámy
ID projektu
45332
Posledná úprava
27.10.2014
Zobrazené
1 030 x
Autor:
radovan.vrabel
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Popis súčasného stavu:

V cestnej doprave dochádza k ťažkým dopravným nehodám chodcov, zapríčinením poväčšine nepozornosťou vodiča. Zvyšujúca sa hustota premávky spôsobuje, že počet dopravných nehôd s chodcami rastie. V Európe pripadá už 14 percent usmrtení pri dopravných nehodách na chodcov, v USA je to 11 percent a v Číne dokonca až alarmujúcich 26 percent.

V súčasnej dobe sa systém, ktorý by zareagoval na vstup chodca na vozovku a tým zabránil zrážke vyskytuje v automobiloch len sporadicky. Ide o to, že systém je novinkou na trhu a je potreba ho neustále vyvíjať a zdokonaľovať.

Jedinou automobilkou, ktorá sa rozhodla vstúpiť na trh s takýmto bezpečnostným systémom je Volvo. Systém sa v spoločnosti automobilových inovácií osvedčil a firma Volvo začala s jeho zdokonaľovaním.

Volvo systém bezpečnostného prvku začalo vyvíjať až do tej sféry, že v roku 2020 bude systém okrem vstupu chodca na vozovku rozoznávať aj cyklistov a ich náhlu zmenu smeru jazdy a nečakaný pohyb zvery na vozovke.

Tento systém bezpečnosti určite prispeje k zvýšeniu bezpečnosti chodcov, poklesu dopravných nehôd ako aj k ochrane posádky.

Kľúčové slová:

Inovácie

automobil

bezpečnosť

riešenia

analýza

súčastný stav

prvky



Obsah:
  • 1. Popis sučastného stavu
    2. Analýza silných a slabých stránok
    3. Návrh a rozpracovanie zmien
    4. Vyhodnotenie projektu
    5. Analýza
    6. Použitá literatúra

Zdroje: