Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Vnemové kríženie - seminárna práca

«»
Prípona
.docx
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
0 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
44425
Posledná úprava
26.02.2014
Zobrazené
918 x
Autor:
jozef.r
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Fenomén percepčného kríženia medzi osobou a artefaktom, a či/alebo do akej miery nastane vzájomní súhra je podrobne preskúmaný.
Artefakty a systémy sa stávajú čoraz viac inteligentné a komplexné a zároveň miznú v pozadí nášho každodenného prostredia. V súčasnosti je možné vytvoriť inteligentné svetelné systémy, ktoré je možné prispôsobovať dennému času, ba dokonca nálady a potreby užívateľov miestnosti. Ako sme navrhli takéto systémy inteligentných a inteligentných artefaktov? Ako by malo inteligentné osvetlenie alebou audiosystém podporovať vaše každodenné aktivity, vzhľad, pocity? Systémy ktoré reagujú na ľudské vnímanie a prispôsobujú sa mu možno využiť v mnohých oblastiach. Tieto systémy by mali pomocť ľudom orientovať sa v neprehľadných miestach alebo pomocť študentom sústrediť sa v triede. Preto skúmame, ako tieto systémy navrhnúť a vyhotovujeme artefakty s percepčnými vlastnosťami.

Kľúčové slová:

percepčné kríženie

PeP+

inteligentné systémy

led

experiment



Zdroje:
  • Deckers, E. J. L., Levy, P. D., Wensveen, S. A. G., Ahn, R. M. C., & Overbeeke, C. J. (2012). Designing for perceptual crossing: Applying and evaluating design notions. International Journal of Design, 6(3), 41-55.