Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Rómske deti

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
2 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
19895
Posledná úprava
02.03.2009
Zobrazené
1 223 x
Autor:
dudla1
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
V našom projekte sme sa zamerali na prírodovednú činnosť. Keďže našou cieľovou skupinou sú rómske deti do 7 rokov, zamerali sme sa na zoznámenie sa s domácimi zvieratkami na farme pána Baláže.
Tento projekt sa organizuje v rámci organizácie Rómsky skauting. Rómsky skauting sa stal oficiálnou súčasťou Slovenského skautingu v roku 2002 a dnes sa medzi rómskymi deťmi a mládežou teší veľkej popularite. Pomáha rómskym deťom byť lepšími, pracovať na sebe. Cieľom skautingu je výchova mladej generácie Rómov a zlepšovanie ich postavenia v spoločnosti. Do skautských aktivít sa zapája vyše 1000 rómskych chlapcov a dievčat, ktorí sa snažia byť vzorom pre svoju komunitu.
Naša cieľová skupina sú deti od 5 do 7 rokov, ktoré navštevujú Rómsky skauting. Túto vekovú skupinu sme si vybrali preto, lebo vieme, že Rómovia v minulosti žili veľmi úzko spätý s prírodou. Týmto by sme chceli práve tejto mladšej vekovej skupine ukázať život ich predkov.
Očakávame, že deti si po takomto výlete budú vedieť lepšie predstaviť zvieratá, ktoré možno ešte nikdy nevideli, budú mať lepší obraz o tom ako sa kedysi živili ich predkovia.
Projekt budeme realizovať na farme pána Baláža, na ktorú sa presunieme autobusom, ktorým disponuje organizácia Rómsky skauting.


Kľúčové slová:

rómovia

deti

skauting

farma

metodický postup

zvieratá



Zdroje:
  • 1. BEŇKOVÁ, J. a kol.: Aj my to dokážeme (Rómovia na Slovensku). Bratislava : 2006. 59 s. ISBN 80–8052–268–5.
  • 2. HABISREUTINGEROVÁ, J.: Hry na každý deň. Praha : 1999. 191 s. ISBN 80–7178–336–6