Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 035   projektov
0 nových

Ochrana životného prostredia - TANAP

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
14 x
Veľkosť
0,7 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
24744
Posledná úprava
28.05.2009
Zobrazené
3 278 x
Autor:
matoo0071
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Seminárna práca z predmetu Životné prostredie je venovaná najmä pozornosti a problematike týkajúcej sa ochrany prírody ilustrovanej na našom druhom najväčšom národnom parku v Slovenskej republike, Tatranskom národnom parku - TANAP-e.
V úvodných častiach tejto práce je v skratke definovaný TANAP z pohľadu legislatívy SR a teda jeho právne vymedzenie. Nasleduje geomorfologická stavba a horopis a niektoré základné charakteristiky doplnené fyzikálnymi parametrami.
Jadro práce tvorí samotná podstata tejto témy a tou je opis stavu národného parku z pohľadu ekológie a vplyvu na životné prostredie. Ďalej sú uvedené konkrétne čísla týkajúce sa stavu niektorých prírodných faktorov (voda, vzduch,...) ako i dopad znečistenia na lesy a celkovú flóru TANAP-u. Následne sú spomenuté hlavné ciele a úlohy, ktoré zohráva TANAP ako súčasť prírody Vysokých Tatier v tomto regióne, a ktorý je zároveň aj súčasťou svetového prírodného dedičstva UNESCO.

Kľúčové slová:

životné prostredie

ochrana životného prostredia

TANAP

národný park

východné Tatry



Zdroje:
  • Rak J. a kol.: Znečistenie ovzdušia v oblastí Vysokých Tatier. Zborník Hydrometeorologického ústavu Bratislava, 1982
  • Strnka M. a kol.: K problematike vplyvu emisií na lesné porasty a nelesnú vegetáciu TANAP-u. Zborník Ministerstva lesného a vodného hospodárstva Bratislava, 1986
  • Vološčuk I. a kol.: Tatranský národný park, Vydavateľstvo Gradus, 1994
  • Internet: www.tanap.org