Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Ochrana a znečisťovanie vôd

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
6 x
Veľkosť
0,3 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
10844
Posledná úprava
17.06.2019
Zobrazené
1 262 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Výchova k ochrane životného prostredia musí mať vždy celoživotný charakter. Len na samotnom človeku záleží, aká budúcnosť čaká prírodu.
Starostlivosť o životné prostredie je veľmi dôležitá činnosť celospoločenského významu. Ochrancovia životného prostredia hľadajú rovnováhu medzi potrebami ľudí a starostlivosťou o životné prostredie.
Na Zemi žije viac ako 6 miliárd ľudí a všetci potrebujú životný priestor, potraviny a palivo na výrobu energie. Bez starostlivosti o prírodné prostredie by sa mohlo narušiť, prírodné zdroje vyčerpať a Zem zničiť.
Listina základných práv a slobôd zaručuje každému človeku práva na priaznivé životné prostredie a na včasné informácie o stave životného prostredia a prírodných zdrojov. Toto právo pre občanov zaručuje aj pre občana Slovenskej republiky Ústava Slovenskej republiky spolu s povinnosťou životné prostredie chrániť a zveľaďovať. Úlohou štátu je dbať o šetrné využívanie prírodných zdrojov, o ekologickú rovnováhu a účinnú starostlivosť o životné prostredie.
Životné prostredie je všetko, čo vytvára prirodzené podmienky existencie organizmov vrátane človeka a je predpokladom ich ďalšieho vývoja.
Jeho zložkami sú najmä ovzdušie, voda, horniny, pôda a organizmy. Ochrana životného prostredia zahŕňa činnosti, ktorými sa predchádza znečisťovaniu alebo poškodzovaniu životného prostredia, prípadne sa toto znečisťovanie alebo poškodzovanie odstraňuje.

Kľúčové slová:

ochrana životného prostredia

ochrana vôd

znečisťovanie vôd

samočistenie

filtrácia

úspora vody

kyslé dažde

príroda

horniny

pôda



Obsah:
  • Úvod
    1. Znečistenie vôd
    Kyslé dažde
    O umieraní vôd
    Znečisťovanie vodných tokov
    2. Ochrana vôd
    Samočistenie
    Filtrácia
    Územná ochrana vodných zdrojov
    Úspora vody
    3. Voda a my
    4. Prílohy

Zdroje: