Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Kultúra stravovania ako forma populárnej kultúry

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
12 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
37275
Posledná úprava
09.04.2011
Zobrazené
1 838 x
Autor:
misuka
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Veľkú časť populárnej kultúry tvorí stravovanie. So slovom kultúra vo všeobecnosti súvisia všetky duchovné i materiálne hodnoty, ktoré ľudstvo vytváralo v celej svojej histórii. Takto sa dá špecifikovať aj kultúra stravovania. Vyvíjala sa „ruka v ruke“ so samotným vývojom ľudstva.

Kľúčové slová:

kultúra

stravovanie

obezita

podvýživa

diéta

strava



Obsah:
  • Úvod
    1. História stravovania na Slovensku
    2. Súčasné trendy
    2.1 Stravovanie mimo domu
    2.2 Obezita a podvýživa
    2.3 Diéty a doplnky stravy
    2.4 Polotovary
    2.5 Geneticky modifikované potraviny
    2.6 Etnické stravovanie
    3. Etiketa stolovania
    Záver

Zdroje:
  • Gabaccia, D. R.: We Are What We Eat, Cambridge, MA: Harvard University Press, 1998
  • Havranová, K.: Top hotelierstvo 2009, Žilina, MEDIA/ST, 2008
  • Scapp, R., Seitz, B.: Eating Culture. Albany. State University of New York Press1998
  • Warde, A., Martens, L.: Eating Out, Cambridge, UK: Cambridge University Press, 2000