Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 034   projektov
0 nových

Internet banking

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
13 x
Veľkosť
0,4 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
31662
Posledná úprava
28.04.2010
Zobrazené
2 266 x
Autor:
lenka73
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Bankovníctvu v poslednom období dávajú nové dimenzie moderné informačné telekomunikačné technológie. Klasické formy bankovníctva – platba v hotovosti či klient pri priehradke postupne zastarávajú. Sú totiž pomalé a nákladné tak pre klienta, ako i pre banku. Nahradzujú ich nové formy elektronického bankovníctva, ktorých postupne zavádzanie medzi bankové služby zohráva v konkurenčnom prostredí medzi bankami významnú úlohu.
Klient komunikuje s bankou na diaľku s použitím moderných komunikačných médií – počítača, telefónu, modemu, platobnej karty. Charakteristickou črtou týchto služieb je nepretržitý celodenný prístup klienta k svojmu účtu, teda nezávislosť od otváracích hodín banky, pohodlné vykonávanie domáceho a zahraničného platobného styku priamo z domu či pracoviska.
Internet banking Vám umožní obsluhovať bankové účty, karty a úvery pohodlne a bezpečne cez internet. Prístup do Internet bankingu máte 24 hodín, 7 dní v týždni, po celý rok a z ľubovoľného počítača.
Elektronické bankovníctvo znamená poskytovanie bankových produktov a služieb malých hodnôt drobnej klientele prostredníctvom elektronických ciest. Tieto produkty a služby môžu zahŕňať prijímanie depozitov, požičiavanie, vedenie účtov, finančné poradenstvo, elektronické preplácanie účtov a poskytovanie ďalších elektronických platobných produktov a služieb ako sú elektronické peniaze.

Kľúčové slová:

homebanking

internet banking

ePay

elektronické bankovníctvo



Zdroje:
  • www.wikipedia.org
  • www.tatrabanka.sk
  • www.openiazoch.sk
  • www.slsp.sk
  • www.banky.sk
  • www.financie.sk