Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Ekologická výchova

«»
Prípona
.doc
Typ
seminárna práca
Stiahnuté
4 x
Veľkosť
0,1 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
37839
Posledná úprava
13.11.2011
Zobrazené
1 070 x
Autor:
nelaaa17
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Svet v 21. storočí charakterizuje nielen prudký rozvoj vedy, priemyslu, obchodu, techniky, ale najmä poškodzovanie životného prostredia. Ekologická kríza sa stáva témou súčasnej doby.

Vedecko-technická revolúcia priniesla ľudstvu mnoho pozitívneho, ale aj negatívneho. Ľudia však ovplyvňujú v stále väčšej miere, nie len svoju modrú planétu, ale prenikajú už do medziplanetárneho priestoru.

Ekológia je problém, ktorý sa týka nás všetkých. Prečo? Lebo všetci pijeme vodu, všetci dýchame ten istý vzduch, všetci závisíme od svojej krajiny, od jej podoby, od jej tváre a najmä od jej zdravia. Toto slovo sa dostalo do nášho každodenného života a stalo sa akýmsi samozrejmým až sme úplne prestali rozmýšľať o jeho obsahu a význame.

Cieľom ekologickej výchovy je zorientovať sa v zložitej problematike životného prostredia. Dôležité je hľadanie východísk pre riešenie ekologickej krízy. Prírodu musíme spravovať a hlavne ju chrániť. Na vrchole je ľudský život. Úspech a dôslednosť ochrany sa zakladá na etickej zodpovednosti človeka. Ekologická kríza...

Kľúčové slová:

ekológia

environmentálna výchova

ekologická výchova



Zdroje:
  • HOFFMANOVÁ, V.(1997): Etické hodnoty a ekológia. Prešov, Metodické centrum v Prešove.
  • MATĚJČEK, T. (2007): Ekologická a enviromentální výchova. Praha, Nakladatelství České geografické společnosti, s.r.o..
  • PETRO, M.,BINEKOVÁ E.(2009): Ekologická výchova. Prešov, Prešovská univerzita v Prešove, Gréckokatolícka teleologická fakulta.
  • ŠPERKA, J.(1995): Teória výchovy. Košice: UPJŠ. http://kekule.science.upjs.sk/ekologia0/hry.htm [ Online 8. 4. 2011 ].