Hľadaj Zobraz: Univerzity Kategórie Rozšírené vyhľadávanie

45 033   projektov
0 nových

Mobilný telefón a internet ako fenomény doby

«»
Prípona
.doc
Typ
semestrálna práca
Stiahnuté
13 x
Veľkosť
0,2 MB
Jazyk
slovenský
ID projektu
16500
Posledná úprava
19.12.2008
Zobrazené
1 068 x
Autor:
-
Facebook icon Zdieľaj na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Mobilný telefón a internet ako fenomény doby. Pozícia mobilného telefónu a internetu v každodennom živote jednotlivca s akcentom na komunikačný aspekt

ad 1/ Semestrálna práca sa zaoberá mobilným telefónom a internetom z teoretickej stránky. Sleduje ich v kontexte súčasnej modernej doby a vykresľuje ich ako fenomény, pričom sa zaoberá ich vznikom, vývinom a súčasným stavom, berúc do úvahy situáciu vo svete ako aj na Slovensku. Všíma si ich rolu v medziľudskej komunikácii a v zásahoch do sociálnych noriem správania sa. Taktiež sa snaží o vysvetlenie súvislostí ich používania so spoločenskými procesmi súčasnosti, čo okrem textu dopĺňa aj priložená obrazová príloha.
ad 2/ Semestrálna práca sa zaoberá mobilným telefónom a internetom z praktickej stránky. T. j. spracúva kvalitatívny výskum založený na názoroch, skúsenostiach a postrehoch informátorov troch rozdielnych vekových kategórií. Hľadá ich pozíciu v každodennom živote jednotlivca. Analyzuje a sumarizuje zistené informácie z emic perspektívy. Ktoré následne interpretuje, a komparuje, z perspektívy etic.

Kľúčové slová:

mobilný telefón

internet

každodennosť

mobilná komunikácia

internetová komunikácia